9 yıldır sürdürmekte olduğu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden geçici olarak Bakanlık Özel Kalem emrine ataması yapılan Osman Yaman, ilimizden ayrılmadan önce yayınladığı veda mesajında,görev dönemi içerisinde gerçekleştirilenleri özetledi ve “Gönül rahatlığı içerisinde Kastamonu’dan ayrıldığımı belirtmek istiyorum. Elimizden geleni, ekip ruhu içerisinde, mesai mefhumu gözetmeksizin, siz hemşerilerimiz için, yapmaya gayret ettik. Kastamonu halkı ve değerli çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Artık üreten, proje yapan ve uygulayan bir Kastamonu görmekten son derece memnuniyet duyuyorum” dedi.
Hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiğimiz ve yeni görevinde başarı dilediğimiz Yaman’ın veda mesajı şöyle:
“Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, 15.06.2012 tarihinde başlamış olduğum İl Müdürlüğü görevimden; Bakanlığımız Özel Kalem Müdürlüğü emrine geçici olarak görevlendirilmem nedeniyle, bu gün itibariyle ayrılmış bulunuyorum.
Tabiat harikası, evliyalar diyarı ve her bakımdan gizli bir hazine olan Kastamonu’da görev yaptığımı süre içerisinde, bizlere samimi destek veren; Sayın Bakanımız başta olmak üzere, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Bakanlığımız yönetici ve personeline, diğer kurumlarımızın amir ve memurlarına, siyasi parti ve sivil toplum örgütü yönetici ve temsilcilerine, özverili ve gayretli çalışan eli öpülesi baş tacı tüm çiftçilerimize gönülden teşekkür ediyorum.
Atalarımız; mahkeme kadıya mülk değildir demişler. Her şeyin bir sonu var. Gönül rahatlığı içerisinde Kastamonu’dan ayrıldığımı belirtmek istiyorum. Elimizden geleni, ekip ruhu içerisinde,mesai mefhumu gözetmeksizin,siz hemşerilerimiz için, yapmaya gayret ettik. Halkın sağlığının her şeyin üstünde olduğu kanaatiyle gıda ve su ürünleri denetimlerimizi yaptık. İl Müdürlüğümüzün personel ve taşıt eksikliğini giderdik. Ülkemiz tarımında; büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, Taşköprü sarımsağı, çeltik, patates, kivi, siyez buğdayı, kestane, ceviz ve fındık üretiminde en iddialı şekilde varız.
Yem bitkileri yetiştiriciliğinde; 50.000 dekarı slajlık mısır olmak üzere toplamda 300.000 dekarın üzerine çıktık.Siyez buğdayı yetiştiriciliğinde üretimi 6-7 sene öncesine göre 7 kat artırarak 10.000 tonun üzerine çıkardık. Basınçlı sulama sistemlerinde yılda ortalama 240 proje uygulamaya başladık. Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesinde 807 proje ile Türkiye 6 ncısı, Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Projesinde 167 proje ile Türkiye 3 üncüsü, Yerel Eylem Gruplarının Desteklenmesi (YEG) Projesinde Ülkemizde 12 ilden birisi ve Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinde (İFAD tarafından desteklenen) 6 ilden birisi olduk. Bu ve benzer çalışmaları hep beraber başardık.
Kastamonu halkı ve değerli çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Artık üreten, proje yapan ve uygulayan bir Kastamonu görmekten son derece memnuniyet duyuyorum.
Bu vatan için yapmayacağımız şey yoktur. Daha fazla şeyler yapma azmi, heyecanı ve arzusu içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Kastamonu tarımının ileriye, daha ileriye gitmesi temennisi ile; tüm Kastamonu’lu hemşerilerimden helallik istiyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyor, sizleri Allah’a emanet ediyor ve hoşçakalın diyorum.
Selam ve saygılarımla… ”