Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, partisinin düzenlediği istişare toplantısında yaptığı konuşmada, “Kapımız herkese açık, herkesin derdini çözme yerinde gayret içinde oluyoruz. Yaşadığımız en büyük sıkıntılarından birisi, Kastamonu’da ciddi bir işsizlik problemi var. Belediyemize müracaat binli rakamları geçmiş durumdadır. Bunlara cevap vermek mümkün değil, Kastamonumuza istihdam getirme yönünde müteşebbis getirme yönünde gayret ediyoruz” diye konuştu.
Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, partisinin düzenlediği istişare toplantısında yaptığı konuşmada,ilk görev yılının bir özetlemesini yaparken,şunları söyledi:
“1 yıllık sürecin yaklaşık 4 ayı seçim çalışmalarıyla geçti. Allah’a şükürler olsun 8 aydır belediye başkanlığı görevini yerine getirme gayreti içindeyiz. Kastamonu sevdamız artarak devam ediyor. İstişare toplantısı olduğu için belediye olarak yapılan şeylerden de bahsedeceğim. Değişik spekülasyonlar oluyor, bunlara çok mahal vermemek lazım. İlçelerimizden gelen yoğun bir toplantıda da neleri yapıp, neleri planladığımızı bahsetmekte fayda var. Kastamonu il merkezinde hemen hemen her ilçede yaşayan hemşerimiz var. Siyaset yapılıyor ve “Kastamonu Belediye Başkanımız, şunu eksik yapık” sözleri söylenirse, bilgi olsa karşı cevap verilir.
Bu süre zarfında belediyeyi devir aldığımızda, seçim süreciydi ve ödeme planı yoktu. Seçim sürecinden çıkılmıştı, önceden kalanlar vardı ve ödenmesi gereken rakamlar vardır. Belediyenin de sabit gelirleri vardı, ben ve ekibim bu işin altından kalkmak için üst üste toplantı yaptı. 2019 yılı derlenme ve toparlanma yılı olarak ilan ettik. Stratejik plan hazırladık. Kastamonu kış memleketi. Çok fazla süre de yoktu, bütün hazırlıklarımızı 2020’e göre yapıyoruz. Budamış Mahallemizin Muhtarı buradaydı, orada su ve kanalizasyon problemi var. Onunlar ilgili Sayın Genel Başkan Yardımcımız ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Sadi Durmaz Bey’in çok büyük emeği ve desteği var, Allah ondan razı olsun. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın Bey’in çok büyük yardımlarını gördük. Budamış Mahallesinde inşallah Mart’ta oranın işini halledeceğiz. İller Bankasından kredinin sözünü aldık. Karaçomak Deresi’nin ıslahı yönünde ihale aşamasındayız. DSİ Genel Müdürüyle bir görüşme gerçekleştirdik ve 18 Milyon TL tutarındaki, ihale DSİ tarafından yapılacak. İller Bankasına hazırladığımız bir takım projeler vardı: Güneş panelleri. Bunlarla ilgili söz aldık. Kastamonumuzun suyu pompalamaktan dolayı, enerji maliyeti var, akıllı pompalara geçiyoruz. Rakam yüzde 50düşüyor. İtfaiye arabası ve projesinin de sözünü aldık. Bu söylediğim rakamlar yaklaşık 55 Milyon TL’dir. Bakanlıklarda bütçe yokken, Kastamonu’ya kazandıracağımız yatırımların müjdeleridir.
Kapımız herkese açık, herkesin derdini çözme yerinde gayret içinde oluyoruz. Yaşadığımız en büyük sıkıntılarından birisi, Kastamonu’da ciddi bir işsizlik problemi var. Belediyemize müracaat binli rakamları geçmiş durumdadır. Bunlara cevap vermek mümkün değil, Kastamonu’muza istihdam getirme yönünde müteşebbis getirme yönünde gayret ediyoruz. Sayın İl Başkanımız ve ben, İstanbul’daki değişik toplantılarda müteşebbis konusunu dile getirdik. Kastamonu’ya belli oranda yatırım gelmeli ki, yeni iş alanları açılsın. Mevcut iş imkanlarıyla gençlerimizin taleplerine cevap verme şansımız yok. Tüm çabamız bu yönde olmalıdır. Cenab-ı Allah, bize her şeyi vermiş. Turizm her şeyiyle var. Çoğu ilde bunlardan sadece birisi var ama belli bir yol almışlar. “Ne iş olsa yaparım” diyen hiçbir şey yapamaz. Turizm anlamında ilin dinamikleri bir araya gelip ortak akıl üretmelidir. Şehir, kamu, sivil toplum kuruluşları ve yaşayanlarıyla buna hazır olmalıdır. Kastamonu Tanıtım Programı hazırladım ve bunda tüm ilçeler var. Partileri ayırmadan, ayrıştırmadan hazırladım. Kastamonu’nun bütününe hitap eden program oldu. Vurunca yıkmamız lazım, vurunca yıkamadığımız zaman gücümüzü harcamış oluruz. Tanıtımda ne zaman atağa kalkacağımızı ve atak neticesinde ne herkesin ne kadar hazırlıklı olduğunu iyi değerlendirmesi lazım. Eksik kalırsak, 3 adım öne gideceğimiz derken, 2 adım geri gideriz. Bu yöndeki genel Kastamonu itibariyle tüm sektörler hazır olmalıdır. En büyük eksikliğini duyduğum şeylerden birisi de kurslardır. Eski Fen-Edebiyat Fakültesi KESOB’un kullanımdaydı ve 10 yıllık sözleşmemizi yaptık. KESOB’un ve belediyenin yapmak istediği kurslar, Halk Eğitim Kurslarının hepsini yapabiliriz. Bundan çok daha önemli olan tarihi konakların restorasyonu 20 yıl önceye dayanıyor ve o zaman Valilik bünyesinde bir ekip vardı. O ekip dağıldı. O ekip dağıldığı için, şu anda restorasyon alanında yeterli yol alamıyoruz, hem de maliyetimiz çok yüksek oluyor. Belediye bünyesinde ahşapla ilgili kurum, tarihi konakların restorasyonu üstleneceğiz ve gerekirse dışarıya hizmet satacağız”