Ahşap fuarının ilki bittiğinden beri meslek odaları ve esnafın fuarı sahiplenmesi ve kamuyla ilişiğinin kesilmesi gerektiğine dair konuşup duruyoruz, aradan geçen koskoca 8 yılda arpa boyu yol alınamadı iyi mi, hâlâ kamu, hâlâ kamu…
Net olarak bir kez daha ortaya çıktı ki Kastamonu’dan ne sivil toplum örgütlerinden ne de özel sektör iradesinden bahsetmek mümkün.
Meslek odası temsilcilerinin beyanları ortada…
Vali Yaşar Karadeniz geçtiğimiz hafta yapılan Ahilik Haftası töreninde “fuara sahip çıkın” çağrısında bulunmasa, fuarın ardından bugün fatiha okuyacakmış Kastamonu.
Gerçi, “doğana gülmez, ölene ağlamaz” halimizle…
Algılayamayabilirdik bile elden kaçanı.
Valinin emriyle harekete geçen meslek odaları ve özel sektör…
2019 Kastamonu’su bu yazık ki.
“Ahşap”, Kastamonu’nun gelir namına öncelikli kalemlerinden biriyken ya da olmalıyken, fuarın “son dakika” hamlesiyle kurtarılması ne demek?…
“Makûs kader” bu işte.
“Strateji, vizyon, hedef, misyon…”…
Nerde?
E öte yandan…
Son dakikada kurtarılan fuar neye yarar“Dostlar alışverişte görsün” görüntüsünden başka.
(Şehrin göbeğindeyim güya, benim haberim yok fuardan, il dışındakilerin ne haberi olacak?…
Yazık değil mi dökülecek emeğe?)
Alelacele…
Hurra.
Meslek odaları başta olmak üzere sivil toplumun ciddi bir silkinişe ihtiyacı var ilimizde…
Valilik ile nereye kadar?
- ••
Sağlıkta Ordu’nun
ardında kalmak
Sağlık alanında gerisinde kalmadığımız il yok nerdeyse…
Nasıl kıydık Kastamonu’ya?
Sıkletimizdeki illerin niçin gerisinde kaldık?…
İl dışındaki hastanelere ne diye “müşteri” edildik?
Misal Ordu…
“Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Bakanlar Kurulunun 01 Mart 2006 tarihli 5467 Sayılı Kararı ile kurulmuştur. Tıp Fakültesi kadrosunda farklı branşlardan olmak üzere 6 profesör, 18 doçent ve 42 doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır. Akademik ve idari kadro oluşturma çabaları hızla devam etmekte olup, yeni katılacak öğretim üyeleri ile kadro daha da güçlendirilecektir.
Ordu İline büyük hizmet sağlayacak Tıp Fakültesi Hastanesinin mümkün olan en kısa sürede açılabilmesi için yoğun bir çaba gösterilmektedir. Devam eden bu süreçte Tıp Fakültesi sağlık hizmetlerini, T.C. Ordu Valiliği ile T.C. Ordu Üniversitesi Rektörlüğü Arasında Birlikte Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Protokol kapsamında T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde vermekte olup, fakültemiz öğretim üyeleri burada eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerini sürdürmektedir.”
Kastamonu Tıp Fakültesi ile Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi bir yıl arayla kuruldular, Kastamonu Tıp Fakültesi yerinde sayıyor, Ordu Tıp Fakültesi uçtu gitti…
Ordu’da tüm bu gelişmeler yaşanırken Kastamonu niçin yerinde saydı?
Bu sorunun cevabını merek ediyorum…
Verecek çıkmayacak sanırım.
(Sağlık üzerine bu son yazım…
Tövbe.)
MUSTAFA AFACAN