- Vali Yaşar Karadeniz, eski görev yaptığı Kastamonu ile şimdiki görev yeri Manisa’yı karşılaştırdı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Siyasi Bilimler Kulübü öğrencilerini ağırlayan Vali Karadeniz, iki ilin benzerliklerini ve farklı noktalarına dikkat çekti.
Kastamonu Valiliği görevinden Manisa Valiliği görevine atanan Vali Yaşar Karadeniz, kendisini ziyaret eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Siyasi Bilimler Kulübü öğrencilerinin sorularını yanıtlayarak gençlere tavsiyelerde bulundu.
Vali Yaşar Karadeniz, öğrencilerin Vali olarak görev yaptığı Kastamonu ve Manisa arasında ki benzerlikler ve farklılıklar konusunda sordukları soruya şöyle yanıt verdi:
“Her ikisi de ülkemizin kadim şehirlerinden. Biliyorsunuz Osmanlı’nın Karadeniz’de sadece iki tane vilayeti vardı. Biri Trabzon diğeri Kastamonu dolayısıyla Manisa’da şehzadeler şehri olarak Osmanlı’nın sancak beyliğinin olduğu yer. Dolayısıyla tarihi anlamda ortak yönler var. Orman ve yeşillik alan olarak Kastamonu Türkiye’nin en zengin illeri arasında. Üçte ikisi ormanla kaplı. Manisa’da da ormancılık Türkiye’nin birçok iline baktığımız zaman iyi durumda. Farklı yönlerine geldiğimizde Kastamonu eski yapılarını daha iyi koruyabilmiş. Bunun da temel nedeni işgal görmemiş olması. Dolayısıyla herhangi bir hasara uğramamış. Manisa, işgalden sonra yakılıp yıkılmış, tahribata uğramış bu durum burada ki tarihi dokuya ciddi bir zarar vermiş. En büyük farklardan birisi de Manisa, tarımda ve sanayide artık Türkiye’nin en önemli 5-6 ilinden birisi olmuş durumda. Kastamonu henüz böyle bir ekonomik canlanmaya ulaşabilmiş değil. Orada da turizm hareketi var özellikle Ilgaz’da kışın kayak turizmi, yazın doğa turizmi, Kastamonu merkezde gastronomi ve tarih turizmi, ilçelerinde de kanyonlarla ilgili ciddi bir turizm hareketi var. Bizdeki turizm hareketi şu an için daha çok Salihli de ki Sardes Antik Kentine odaklanıyor. Ama oradaki Antik Kentin başka potansiyelleri de var. Ben inanıyorum ki Salihli, Kula ve Manisa merkezde turizm hareketleri canlanacaktır”. (İHA)