Antalya’daki YÖREX fuarı “Sizin oraların nesi meşhur?” sloganı ile dün başladı, KATSO ve KUZKA işbirliğindeki Kastamonu standından enfes tatlar fuar alanını sardı, sıra oldu resmen, envai yemekler, krallara layık yöresel ürünler resmigeçit yaptı…
Kastamonu Mutfağı, Anadolu Mutfağı’nın tartışmasız yükselen yıldızı.
Izmir, Berlin, Antalya…
Her katıldığımız gastronomi etkinliğine damga vuruyor olmamız tesadüf değil.
Ardında ürün var…
Bilgi var.
İşbirliği cabası…
Emek kallavi.
Valilik, Belediye, KATSO, KUZKA, Gönüllüler…
Başarı kendiliğinden geliyor.
YÖREX’deöyle bir sofra kurdu ki Kastamonu ilk gün…
“Kara çorba, pastırmalı tarhana çorbası, ekşili pilav, paça, analı kızlı pilav, banduma, ayva kebap, üryani eriği kebabı, salep, ekşi”.
Ismini yeni duyduğunuz yemekler var arasında değil mi?…
Mutfağımızın zenginliği burada işte.
Toprak altında kalmış o kadar çok yemeğimiz var ki…
Her gün bir yenisi ortaya çıkıyor.
Envaişekersiz marmelatlar…
Toz şekerli ev reçelleri.
Siyez ekmeği…
El emeği.
Kastamonu Mutfağı…
Etrafında başlı başına bir turizm hareketliliği yaratabilecek potansiyele sahip.
Emek verdikçe ivme kaydediyor…
Çok daha guzel günler önümüzde.
Yeter ki çıkılan yolda tökezlemeyelim…
Sürdürülebilir rotamız sürsün.
- ••
Not:
Mazinin altın sayfalarıdan biri…
Sanayileşme arzumuzun geçmisteki izdüşümü.
“Fikret Gürus, FisunGürus, Hüseyin Yeşiltaş, Aziz Demircioğlu, Turan Karadeniz, Şekip Boyacıoğlu, Ali Keserci, Mehmet Haseki, İhsan Tümer, Baha Ataoğuz, İlhan Turan, Lütfi Polathaneli, Cemal Daniş, Sırrı Bilgin”…
Tüccar, eczacı, mimar, gazeteci, mühendis, doktor, esnaf, emekli komiser.
Hepsi bir arada…
Müteşebbis ruh.
Yıl 1961…
Kastamonu.
YEMTİS A.Ş…
Kastamonu Yerli Mahsuller Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi.
Heyhat…
Bugünün aklından ve girişimciliğinden cok daha gelişkin bir zihin yarım asır önce.
Bugün ara ki bulasın…
Hayal.
Ruhlarışad olsun…
Örnektir bugüne birliktelikleri.