Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Cide Yerel Eylem Grubu üye ve çalışanlarını ilçede düzenlenen toplantılarla yerel ürünlerin pazarlanması ve IPARD LEADER ruhu konularında bilgilendirdi.
Cide’de, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma bileşeni IPARD programı ve bu kapsamda yerel toplulukların kendi yerel kalkınma süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş yenilikçi bir yaklaşım olarak adlandırılan LEADER ruhunu benimsetmek amaçlı eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilen toplantıya, Cide Yerel Eylem Grubu (YEG) üye ve çalışanları katıldı.
Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’nin 2021 yılı bütçesinden finanse edilen eğitim toplantısında Kastamonu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erol Tekin,konuyla ilgili bilgilerini gerçekleştirdiği sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı.
PAZARLAMA EĞİTİMİ
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından YEG üyelerini bilgilendirmeye yönelik, işbirliği içinde kısa tedarik zinciri, yerel ürünlerin pazarlanması ile kaliteli ürünler için faaliyetler ve gelinen aşamalar hakkındaki seminer ise İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Bülent Yıldız tarafından verildi.