UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ev sahipliğinde düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulusona erdi.
Kastamonu’nun Ilgaz Dağı Millî Parkı’nda 4-6 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen “Kalkınma Ajanslarının Rolleri, Katkıları ve UNESCO ile İş Birliği” konulu IV. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu’na, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü,kalkınma ajansları, bölge kalkınma idareleri ve Kastamonu UNESCO Masası’nda görevli personel katıldı.
Etkinliğin ilk iki gününde“UNESCO ve Somut Olmayan Kültürel Miras”, “SOKÜM Farkındalığı İçin Görsel Kültürün Önemi”, “Kültür ve Kalkınma İlişkisi”,“Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri”, “Örneklerle SOKÜM ve Sürdürülebilir Kalkınma İlişkisi”, “Sürdürülebilir Kalkınma ve El Sanatları”, “Kalkınma Ajansları İçin SOKÜM: Müze, Kent ve Kültür Endüstrileri İstişaresi” konularında toplam dokuz oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda “Kalkınma Ajanslarının Rolleri, Katkıları ve UNESCO ile İş Birliği” başlığı altında konusunda uzman akademisyenler tarafından bilgilendirme sunumları yapılırdı.Programın son günü ise UNESCO ile iş birliği konularında katılımcılar tarafından sunulan görüş ve önerilere ilişkin genel değerlendirme oturumu gerçekleştirildi.
UNESCO Kış Okulu Çok Verimli Oldu
Oturumların sonrasında bir değerlendirme konuşması yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ, “Kalkınma ajanslarımız ve bölge kalkınma idarelerimize yönelik düzenlenen bu etkinliğin bu alanda çalışan kurumlar olarak hepimiz için faydalı ve verimli olduğuna inanıyorum. Bu anlamda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’na ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüze bu etkinliği organize ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikte sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve kalkınma perspektifinden UNESCO programları ve listelerini değerlendirme imkânı bulurken, program süresince somut olmayan kültürel miras alanında değerli uzmanlarımızın farklı perspektiflerde bilgi ve tecrübelerinden istifade etme imkânı bulduk” dedi.
Kış okulunun kapanış kısmında yapılan değerlendirme oturumu sonrasında IV. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu’nda bilgi ve tecrübelerini paylaşan akademisyenlere Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ tarafından, katılımcılara ise akademisyenler tarafından sertifikaları takdim edildi.