“Yeni normal” hayata dönüşle birlikte ülkemizdeki havalimanları “bir bir” ulaşıma açıldı, Kastamonu Havalimanı ise ulaşıma açılmayan “bir” havalimanı olarak kalakaldı, kuş uçuyor tepesinde bolca…
Külliyen kapatılacaksa söyleyin bilelim.
“Sinirlenmeyiz”…
Tabiatımızda yok.
“Ensesine vur, havalimanını kapat”…
Ezelden ebede makus talihimiz bu.
“1 Ağustos” tarihini geç bulup “ayaklanmıştık”…
“1 Eylül” tarihiyle yerimize “oturduk”.
Kastamonu Havalimanı’nın uçuşa açılmasını “eğlenceye çevirdi” THY yönetimi, “6” kez erteledi, yok “Temmuz”,yok “Ağustos” derken, uçuş için yeni tarih “Eylül” oldu iyi mi?…
Kastamonu’ya “Eylül’de gel” şarkısını yolladı THY.
“Eski normal” dönemi anladık da “yeni normal” dönemde gelen bu ardı ardına ertelemeler “ilginç”…
“Kafa bulacak” bir Kastamonu mu kaldı?
Ülkemizdeki o kadar havalimanı içinde “bir” Kastamonu Havalimanı uçuşa kapalı…
Böylesi bir “ayrıcalık” payımıza nasip olan.
(Milletvekili, İl Genel Meclisi Başkanı ve İl Başkanı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın ziyaretlerinin hemen ardından gelen son erteleme kararı elbette büyük “şanssızlık”…
“Zamanlama hatası” il heyetimiz için.)
Not: 13 Temmuz 2019 tarihli yazımda Türk Tabipleri Birliği’nin (TBB) 6 Kasım 2018 tarihindeki “Aşı Konusunda Yaşanan Tereddütler, Aşı Reddi ve Aşı Karşıtlığı Konusunda Etik Kurul Görüşü” açıklamasına atıfla ilimizdeki “aşı reddi” durumunun altını çizmiştim…
“Aşı reddi” devam ediyor ilimizde.
“Aşılama kamusal bir görevdir” denilen TTB açıklamasından bir paragraf mevcut tabloya ilişkin…
“Aşı karşıtlığı, bağışıklama için bir tehdittir. Toplum bağışıklığının sağlanamaması yeniden aşıyla korunabilen hastalık salgınlarına yol açacak ve toplumun en kırılgan kesimleri başta olmak üzere tüm toplum zarar görecektir. Bu nedenle aşı karşıtlığı, aşı reddi ve aşı konusunda tereddüt ciddiyetle ele alınmalıdır. Ancak aşı bağlamında yaşanan olumsuzluklar, sadece aşıya karşı yaşanan yalıtılmış, münferit olaylar değildir. Sağlık alanında piyasalaşma ve gericileşme el ele yürümektedir. Sağlığın piyasalaşması sağlık hizmetleri açısından en temel unsurlardan biri olan güven ilişkisini zedelemekte, teminat paketi uygulamaları hizmete erişimi kısıtlamaktadır. Geleneksel, alternatif, tamamlayıcı sağlık uygulamalarına (GATSU) yönelimin de bu zeminde giderek arttığı bilinmektedir. Bu alanda yeni bir pazar oluşturulmakta, GATSU hastaların sağlık hizmetlerinde yaşadığı olası olumsuzluklara çözüm yolu olarak sunulmaktadır. Aşı karşıtlığı da bu zeminde gelişmekte, güç bulmaktadır.”
Nisan ayına ilişkin “Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulaması Performans İtiraz Değerlendirme Komisyonu Kararları” ilimizdeki tablo hakkında “ipucu” vermeyi sürdürüyor…
25 itiraz kaydının 13’ü “aşı reddi”.
“Kovid 19 aşısı” bulunsa…
Aşı reddi “kafasındaki” vatandaşın neyine?
Devletin “aşı reddi” konusunda “önlem” alması lazım…
Aşı reddi “özgürlük” değildir.
MUSTAFA AFACAN