- Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu’nda konuşan Dekan Vekili Prof.Dr.Kutay Oktay, her türlü kurum ve kuruluş ile yakın ilişkiler kurmaya ve işbirliği yapmaya hazır ve istekli olduklarını belirterek, “Fakültemiz akademik kadro, altyapı ve organizasyon anlamında yeterli düzeye ulaştı. Bundan sonraki dönemde turizmi geliştirmeye yönelik hamleler yapmak istiyoruz” dedi.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin akademik kadrd, altyapı ve organizasyon bakımından yeterli düzeye ulaştığı, bu alanda yer alan kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır ve istekli olduğu açıklandı.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Danışma Kurulu toplantısı geçtiğimiz Pazartesi günü yapıldı.
Fakülte-Kamu Kurumları-Sektör-STK İşbirliği
Toplantının açılışında fakültenin misyonu gereği başarılı turizmciler yetiştirmenin yanı sıraturizmin gelişimine bilimsel, sektörel ve toplumsal anlamda katkı sağlamak hedefi ile hareket ettiklerini belirten Dekan Vekili Prof. Dr. Kutay Oktay, her türlü kurum ve kuruluş ile yakın ilişkiler kurmaya ve işbirliği yapmaya hazır ve istekli olduklarını bildirdi. Fakültenin akademik kadro, altyapı ve organizasyon anlamında yeterli düzeye ulaştığını söyleyen Oktay, bundan sonraki dönemde turizmi geliştirmeye yönelik hamleler yapmak istediklerini belirtti.
Turist Rehberlerinin Sayılarının Artırılması
Kastamonu’ya gelen turlar çıkış noktalarında yasal zorunluluk olarak profesyonel kokartlı turist rehberleri ile yola çıkmak zorunda. Kastamonu’ya gelen turlara Kastamonu’dan turist rehberi temin edilmesi yasal olarak uygun değil. Dolayısıyla şehirdeki kokartlı rehber sayısının artması gelen tur ve turist sayısını etkilemeyecek. Kastamonu’da faaliyet gösteren acentalarınve kamu kurumlarının rehber ihtiyacını karşılamak üzere, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri ve mezunlarının yeterli yabancı dil puanı almalarını sağlayarak kokartlı rehber sayısının artırılması ve bunların ilde istihdam edilmelerine yönelik çabaların sürdürülmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.
Danışma Kurulunun Genişletilerek Turizmin Geliştirilmesi Çabaları
Toplantıda ayrıca sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin danışma kuruluna davet edilmesi, kamu, özel sektör ve STK’ların sözbirliği edip, Kastamonu turizmi için somut ve olumlu adımlar atması,Turizm Fakültesi veKent Konseyi liderliğinde, büyük çaplı bir toplantıda turizm öğrencilerinin görüşlerinin alınması, Kastamonu genelinde turizmde söz sahibi olanların yer aldığı bir konsey-platform oluşturulması,GZFT(Güçlü Yönler, Zayıf Yönler,Fırsatlar, Tehditler) (SWOT) analizi yapılması gerektiği, modern, kültürel ve sanatsal tarzda etkinliklerin yapılması,TeknoKent kapsamında turizmin de ele alınması, tanıtımın tam anlamıyla yerine getirilmesi ve ağırlama işletmelerinin misafirlerin memnuniyetlerini ölçmeleri konuları üzerinde duruldu.
Toplantıya Turizm Fakültesi Dekan VekiliProf. Dr. Kutay Oktay, fakülte yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Yavuz Unat, Prof. Dr. Eyüp Akman, Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Güler Tuluk, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Canan Tanrısever Yiğit, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Avcı, Dr. Öğr. Üyesi Aydoğan Aydoğdu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çetin Akkuş,Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği İl Temsilcisi Cem Dilimel, Gün Otel ve Gün Turizm sahibi Mustafa Gün, Novitas Turizm Seyahat Acentesi Kurucusu ve Yöneticisi Gülsen Kırbaş, Ekmekçiler Turizm Kurucusu ve YöneticisiHalil Öztosun, Münire Sultan Sofrası İşletmecisi Yavuz Emen, Gölköy Yaşam Resort Hotel ortağı ve Yöneticisi Bahar Akgün ve Uğurlu Konakları Yöneticisi Leyla Kırbaş katıldı.