- Bozanın ömrünün uzatılması hedefleniyor
“TÜBİTAK 1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı” kapsamında Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Gül’ün yürütücüsü olduğu “Standardize İnstant Boza Tozu Üretimi” başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu.
Kabul edilen proje ile raf ömrü oldukça kısa olan ve genellikle kış aylarında tüketilen bozanın püskürtülerek kurutulması ve elde edilen boza tozunun akışkan yatak aglomerasyon prosesi ile instant özellik kazandırılması amaçlanıyor.
Kastamonu Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Yürüttüğü TÜBİTAK – 1001 projesi yanı sıra “TÜBİTAK 1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı” kapsamında destek alan öğretim üyemizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz” denildi.