2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Tosya’da bulunan eğitim kurumlarında faaliyet gösteren kantin, yemekhane, çay ocağı ve kafeterya işletmelerinde gıda denetimlerine hız verildi.
Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından ilçede bulunan okullar, yatılı okulların pansiyonları, üniversite ve üniversite öğrencilerine hizmet veren kamu ve özel öğrenci yurtlarında faaliyet gösteren kantin, yemekhane, çay ocağı ve kafeterya işletmelerinde gıda denetimleri yapıldı.
İşletmelerin fiziki koşulları, ürünlerin etiket bilgileri ve muhafaza koşulları ile yemek üretim alanlarında genel hijyen koşullarının uygunluğu ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik denetimler titizlikle yapıldı. Çalışan personelin hijyen eğitim belgeleri, işletmede uygulanan haşere ilaçlama işleminin kontrol ve izleme formları kontrol edildi.
Gerçekleştirilen denetimler ile ilgili olarak İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Kadir Çavdar, “Tüm eğitim kurumlarında faaliyet gösteren gıda işletmeleri her dönemde en az bir defa olmak üzere yılda en az iki defa denetlenmektedir. Gıda işletmeleri ya da gıda ürünleri ile ilgili uygunsuzlukla karşılaşılması durumunda, Alo 174 Gıda Hattı’na ya da İlçe Müdürlüğümüze ihbar ve şikâyetlerinizin bildirilmesi, ilçemizde gıda güvenliğinin ve tüketicilerimizin sağlığının korunması için önem arz etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve çocuklarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasında aksaklık yaşanmaması için yürüttüğümüz denetimlerin takip ve kontrolleri devam edecektir” dedi. (Haber Servisi)