Başvuru sürelerinin 2 ve 9 Nisan’a uzatıldığını açıklayan İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, “Kurum olarak, bir yandan başvuruları alırken diğer yandan yeni sözleşmeleri imzalamaya ve yatırımı tamamlanan projelerin hibelerini ödemeye devam ediyoruz” dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 10. çağrıdaki 125 milyon avroluk hibe için başvuru sürelerini uzattı.
TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:
“Bu çağrıda;inek, sığır, koyun, keçi ve manda yetiştiriciliği yapan et veya süt üreten hayvancılık işletmelerini, kaz, hindi,broiler(et tavuğu) ve yumurta tavuğu işletmelerini %50-70 hibe vererek, süt ve süt ürünlerinin, kırmızı et – kanatlı eti ve et ürünlerinin, su ürünlerinin, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması tesislerini, süt toplama merkezlerini ve soğuk hava deposu yatırımlarını %40-50 hibe vererek destekleyeceğiz.Hibe verdiğimiz projelerin uygun harcamaları tüm vergilerden muaftır. Bu hibenin kaynağı AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı fonundan oluşmaktadır.Başvurular 15.02.2021 tarihinden itibaren başladı.Başvuru son teslim tarihleri, 101-Hayvancılık sektörleri için 2 Nisan 2021, 103-İşleme sektörleri için ise9 Nisan 2021 tarihine uzatıldı. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberleri Kurumumuzun resmi internet adresinde (www.tkdk.gov.tr) bulunmaktadır.
Kurum olarak, bir yandan başvuruları alırken diğer yandanyeni sözleşmeleri imzalamaya ve yatırımı tamamlanan projelerin hibelerini ödemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda;
- çağrıda 1 süt işleme, 3 süt toplama, 6 meyve-sebze işleme tesisi ile sözleşme imzaladık. Bu projelerin uygun harcama tutarı 11 milyon TL. hibe tutarı ise 4,5 milyon TL. dir. 8. çağrı kapsamında başvuran faydalanıcılarımız diğer desteklerimizin yanında hibe destekli olarakKDV ve ÖTV ödemeden1 treyler, 3 kamyon ve 13 kamyonet alacaklardır.9. çağrıda ise sarımsak,aspir,nane,karabuğday,şevketibostan gibi tıbbi bitkilerin üretimini içeren 80 bitkisel üretim,4 arıcılık, pelet üretimi,unlu mamuller, et işleme projelerini içeren 3 katma değerli ürünler, 1 kırsal turizm, biçerdöver alımını da içeren 4 makine parkı, 3 yenilenebilir enerji ve 1 tavukçuluk modernizasyon projesi olmak üzere toplam 96 proje Kurum merkezimizce uygun bulundu. Bunların 77’si ile sözleşme imzaladık, diğerleriyle de imzalayacağız. Bu projelerin uygun harcama tutarı 27,8 milyon TL. Hibe tutarı 15,5 milyon TL’dir. Şu ana kadar ilimize 66 milyon TL. hibe ödedik. Yeni projelerle bu rakamı çok daha yukarı taşıma hedefindeyiz.
Yeni hayvancılık işletmesi kurmak isteyenleri, mevcut hayvancılık işletmesini modernize etmek yada büyütmek isteyenleri, yeni kurulacak olan ya da mevcut süt toplama merkezlerini, eti, sütü, meyveyi, su ürünlerini işleyen ve pazarlayan işletmeleriproje sunmaya ve bu fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz. Detaylı bilgi isteyenler 4448535 ve 03662140109 numaralı telefonlarımızı arayabilirler. Çağrı dönemimizin İlimize hayırlı olmasını diliyorum.”