Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de işbirliği ile düzenlenen “Tıbbi Aromatik Bitkilerde Hasat Eğitimi” uygulamalı olarak gerçekleşti.
Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, “Artık doğal ürünlerin tercih edilmesine ciddi bir yönelim var. Bunu düşündüğümüzde pazarın genişlemesi, çeşitlenmesi mümkün olduğu sürece bu ürünlere talebin, talep oldukça da yetiştirici sayısının artacağını tahmin ediyoruz. Üniversite olarak tüm imkânlarımızla destek olmaya çalışacağız” dedi.
Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün deişbirliği ile düzenlenen “Tıbbi Aromatik Bitkilerde Hasat Eğitimi” uygulamalı olarak gerçekleşti.
Programının açılışına Üniversite’nin Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güney, Doç. Dr. Miraç Aydın, Ziraat Yüksek Müh. Neriman Delge, Ziraat Müh. Ömür Onur, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü akademisyenleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve yerel halk katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ömer Küçük, çalışma ile ilgili şunları söyledi:
“Artık doğal ürünlerin tercih edilmesine ciddi bir yönelim var. Bunu düşündüğümüzde pazarın genişlemesi, çeşitlenmesi mümkün olduğu sürece bu ürünlere talebin, talep oldukça da yetiştirici sayısının artacağını tahmin ediyoruz. Üniversite olarak tüm imkânlarımızla destek olmaya çalışacağız. Baştan beri Tarım ve Orman Bakanlığı Kastamonu İl Müdürümüzün sonuna kadar desteğini gördük kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Türkiye tıbbi aromatik bitkiler noktasında çok zengin bir ülke, artık zamanı geldi, birçok değerimizi ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Kazandırabilmek için önceden bunun farkındalığını göstermemiz, eğitimini vermemiz gerekiyor. Bizde bölgesel kalkınma anlamında İhtisas Üniversitesi olarak paydaşlarımızla ciddi adımlar atmaya çalışıyoruz. Tıbbi aromatik bitkilerin ekonomiye kazandırılmasında uygulamalı olarak yapılan yetiştirme, bakım ve hasat eğitimini başarıyla tamamlayan 20 kişi yetiştirici olarak hazır durumda. Kendilerini tebrik ediyoruz. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılardan tıbbi aromatik bitki bahçe kurma taleplerinin olduklarını görmek bizleri son derece memnun ediyor. Bu konuda kendilerini her zaman destekleyeceğimizi ifade etmek isteriz.
Eğitimde emeği geçen Üniversitemiz çalışanlarına, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğümüze ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.”
İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem de,aromatik bitki üretimi projesinde daima destek olacaklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Kerim Güney, Doç. Dr. Miraç Aydın ile Ziraat Yüksek Müh. Neriman Delge, Ziraat Müh. Ömür Onur tıbbi aromatik bitki hasat eğitimi hakkında teknik bilgilendirmelerde bulundu. Bunun ardından da, uygulamalı eğitime katılanlara teşekkür edilerek, katılım belgeleri verildi.