“İyi, temiz, adil gıda” ilkelerini hayata geçirmek için 9 Eylül 2020 tarihinde faaliyete geçen Slowfood Kastamonu Birliği, Ekim ayı olağan toplantısını, üyelerden Gölköy Yaşam Resort’unsahibesi Bahar Akgün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
Kastamonu Birliği Başkanı Gülsen Kırbaş,ekim ayı etkinlikleriyle ilgili şunları söyledi:
“Kuruluş koşullarımız gereği, her ay iyi, temiz, adil gıda amaçlı en az bir etkinlik yapmak durumundayız. Kurulurken 12 aylık etkinlik takvimimizi İtalya’daki genel merkeze bildirdik. Buna göre Ekim ayında “siyez ekimi ve siyezin mutfağımızdaki yeri” ile ilgili toplantı ve bilgi ve görüş alışverişi etkinliği olacak. Siyez buğdayı ve bulguru beslenmemizde giderek daha çok yer alıyor ve özellikle Kastamonu dışında hızla tanınıyor ve ilgi görüyor. Biz de Slowfood Kastamonu olarak bunu destekleme ve siyeze dikkat çekme amaçlı bu etkinliği yapmayı planlıyoruz. Mevsim şartlarının olgunlaşması ile birlikte bu ay sonunda bu etkinliği yapacağız. Bunun dışında, çok verimli geçen toplantımızda birlik içinde temiz gıdayla ve Slowfoodla ilgili eğitim ve seminerler düzenleme ve 18 Ekimde Tarsus Birliği’nin Tarsus’ta organize edeceği “Yeryüzü Pazarı”na katılım konularında kararlar alındı. Bir sonraki toplantımız Kasım ayında olacak.”
Merkezi İtalya’nın Torino kentinde bulunan, 165 ülkede 100 binden fazla üyesi ve 2 bin civarında birliği bulunan dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve iyi, temiz, adil gıda konusunda üye ülkelerde Convivium ve Community adı verilen birlikler aracılığıyla birçok faaliyet yürüten kuruluşun Türkiye’de Kastamonu ile birlikte 34 üye birliği var. Kastamonu birliğin en yeni üyesi oldu. Birlikler yıl boyu her ay bir genel toplantı yapmakla ve en az bir etkinlik yapmakla ve etkinliklerini merkeze bildirmekle yükümlüler.