AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş öne düştü, Sinop’unkamu, meslek odası, sivil toplum örgütü temsilcileri birlik olup Ankara’ya çıkartma yaptı, görüşmedikleri kabinede bakan kalmadı nerdeyse…
İlimizin mangalda kül bırakmayan siyaset, meslek odası, sivil toplum örgütü temsilcilerine duyurulur.
“Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaret edildi”…
Yetmez mi?
Enerji yatırımlarından OSB’lere…
Konuşmadık konu bırakmadılar, sözler alındı, mutlu geri dönüldü.
Kastamonu için de çok faydalı bir ziyaret oldu gerçi,Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sinop Havalimanının gümrüklü hale getirilmesi ve yurtdışı direkt uçuşlara açılması müjdesini verdi çünkü…
Yurtdışına uçacak yahut yurtdışıyla ticaret yapacak Kastamonuluların Kastamonu Havalimanı’nın gümrüklü hale gelmesini beklemelerine gerek kalmadı, burnumuzun ucundaki Sinop Havalimanı’na müracaat ettiler mi işlem tamam.
Sinop birlik oldu…
İleriye gitmenin gayretinde.
Kastamonu birlik oldu…
Geriye gitmenin gayretinde.
- ••
Kastamonu Havalimanı “Gümrük”
THY Kastamonu İl Müdürü Savaş Karaçam Ekim 2017’de açıklamada bulundu…
Kastamonu’nun bölgesinde öne çıkabilmesi için aynı zamanda Safranbolu destinasyonunu çok iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret etti ve şöyle dedi:
“450 bin iç, yaklaşık olarak da 50-60 bin civarında dış turist olarak Safranbolu’yu ziyaret ediyor. Bu çok büyük bir fırsattır ve parasal kaynaktır. Bunun değerlendirilebilmesi için Kastamonu Havalimanında gümrük olması gerekiyor. Eğer Kastamonu’da gümrük olursa özellikle Uzakdoğu’dan gelen turistlerin büyük bir kısmını Kastamonu’ya çekmek mümkün olur. Kastamonu’nun eli kuvvetlenmiş olur… Böyle bir durumda Kastamonu Havalimanı’nın büyük rağbet göreceğine inanıyorum. Bu konuda destek bekliyoruz. Kastamonu bölgesinde gümrük olan havalimanı ilk olacaktır. Batı Karadeniz Bölgesinde Kastamonu, havacılığında merkezi haline gelmiş olur. Gümrük hava sahası haline gelirse Kastamonu Havalimanı, çok hızlı bir şekilde kapasite kullanımı aktif hale gelir bölgesinde de açık ara önde olur. Ayrıca gümrük havalimanı olması durumunda başka sektörleri de tetikler. Havacılık, binlerce sektörün ve hizmetin bir araya gelmesiyle oluşan bir hizmettir. Bu yüzden başka sektörleri de burada tetikler.”
2017 bitti…
Müdürün beklediği “destek” gelmedi.
2018 bitti…
2019 bitti.
2020 başladı…
Bölgemizde gümrüklü ilk havalimanı “Sinop” oluyor.
- ••
Sinop “Keten”
merkezi olacak
Sinop, “Keten üretim merkezi” olmak için kolları sıvadı…
2018 yılında 48 dönümde başlayan keten deneme üretiminin, bu yıl uygulanmaya başlayacak IFAD projesine dahil edilmesi ile, 2 bin dönüme çıkarılması hedefleniyor. Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil işlemleri gerçekleştirilen liflik keten çeşitlerinin “sözleşmeli tarım modeli” ile ekimi yapılacak.
Kastamonu’da “kenevir” hikaye oldu…
Sinop’ta “keten” ne olacak bakalım?
“Keten” demişken, Çatalzeytin ilçemizi çeşitli yönleri ile anlatan “CİYE Çatalzeytin” isimli kitaba not düşülmüş 2008’de “Kirazlı köyünde keten ekimi ve işleme projesinin gerçekleştirilmesi” denilerek…
Sinop’taki projeye talim ede Çatalzeytin.
MUSTAFA AFACAN