Oda Başkanı’ndan tüketiciye “turşu” uyarısı
Karpuz, domates ve turşuluk sezonunda sona gelindi… Kastamonu Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik, turşu sezonunun sona ermesine 2-3 hafta kaldığını hatırlattı ve turşu kuracak olanlara gecikmemeleri uyarısında bulundu.
Yücel Gedik yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu yıl iyi ve bereketli bir sebze ve meyve sezonu geçirdik. Karpuz ve domates sezonumuzda sona geldik. İlk ürün üretimi zamanında yüksek olan fiyatlar, ileriki günlerde normale döndü. Maliyetine kadar satışlar gerçekleşti. Hemşerilerimiz yaz ürünlerini bol bol tüketebildi. Ürünlerin üretimindeki tüm fiyatlar artmasına, mazot fiyatlarının yüksek olmasına rağmen ürünler normalin altında fiyatlarla satışı gerçekleşti. Hemşerilerimiz ve vatandaşlarımızdan her çeşit ürünün taze ve günlük bulunabildiği pazarlardan ve manavlık mesleğini sürdüren işyerlerinden yapmalarını, pazar ve manav geleneğinin artarak sürmesi için rica ediyoruz. Pazarlarımızda doğal ve yerli olmak üzere tüm ürünleri bulmak mümkün. Bundan sonraki haftalarda da narenciye ürünleri satışları başlayacak. Bazı narenciye ürünleri de satılmaya başladı” dedi ve vatandaşların turşularını sezon kapanmadan bir an önce kurmalarını da söyledi.
Bu arada, turşuluk sezonunun kapanmasına sayılı günler kala pazarlarda acur, havuç, fasulye, biber, kornişon, acur, kelek gibi ürünlerin satıldığı tezgâhlarda büyük yoğunluk ve kalabalık yaşanıyor.
Cengiz MUHZİROĞLU