Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesinde gerçekleştirilen toplantının konuğu ise “Seyyahların Gözüyle Kastamonu” adlı kitabı ile Fahri Maden oldu.
Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Fahri Maden, Sohbet-i Tarih toplantısında son kitabı “Seyyahların Gözüyle Kastamonu”yu anlattı.
Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Öztürk’ün de iştirak ettiği toplantıda, Sohbet-i Tarih ekibine, 1322 tarihinden 1941 yılına kadar değişik zamanlarda Kastamonu’dan geçen yerli ve yabancı seyyahların izlenimleri ve Kastamonu ile ilgili vermiş oldukları bilgileri aktaran Fahri Maden; Kastamonu’nun tarihi geçmişindeki izlerin bugünlerde de kendisine yer bulduğuna dikkat çekti. Küre Bakır madenlerinin tarih boyunca muhafaza ettiği önemi, Kastamonu’nun asırlar boyunca bir ticaret merkezi olarak koruduğu canlılığı ve Türk-İslam medeniyetiyle tanıştığı günden bu yana Şehitler yurdu sıfatını yaşattığı vurgularıyla ön plana çıkan toplantıda seyyahların gözüyle Kastamonu anlatıldı.
Sohbet-i Tarih ekibi toplantı sonunda Fahri Maden’e anlamlı bir sürpriz yaparak, son kitabı “Seyyahların Gözüyle Kastamonu” için mini bir imza etkinliği de gerçekleştirdi.
Yrd.Doç.Dr. Fahri Maden, Yazma Eser Kütüphanesi’ni Sohbet-i Tarih ekibine açan ve böyle anlamlı etkinliklere zemin hazırlayan Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Öztürk’e destekleri için teşekkür ederken, sohbet-i tarih ekibinin kendisine yaptığı imza etkinliği sürprizinin de kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, bir yıldır hiç aksatmadan her hafta sonu ilmi toplantılarını sürdürmeyi başaran ekibi tebrik ve takdir ettiğini söyledi.