- Şehrimizin en büyük konaklarından olan Şeyhoğlu Konağı, otel ve restoran olarak hizmet verecek. Açık artırma yöntemiyle ihale edilen Şeyhoğlu Konağı’nın ihalesini Hüseyin Uygur adlı bir girişimci kazandı.
- ABD’de okul-otel-restoran yatırımları bulunduğu söyleyen Uygur, “Kastamonu bölgesinde ilk yatırımımızı hayata geçireceğiz. İlerleyen dönemde Şeyhoğlu konağına ilave olarak başka konak yatırımları da planlıyoruz” dedi.
Kastamonu’nun en büyük konaklarından birisi olan Şeyhoğlu Konağı, Kastamonu Belediyesi tarafından otel ve restoran olarak işletilmek üzere ihale edildi. Açık artırma yöntemiyle gerçekleşen ve iki kişinin katıldığı ihaleyi ABD’de de restoran, otel, okul gibi yatırımları bulunan Hüseyin Uygur adlı bir girişimci kazandı.
Aylık 6 bin 500 lira kira bedeliyle Şeyhoğlu Konağı’nın ihalesini kazanan Hüseyin Uygur, belediye tarafından yapılacak çevre düzenleme çalışmalarının ardından konağın iç düzenini hazırlayacaklarını ve en kısa sürede otel ve restoran olarak hizmete açacaklarını ifade etti.
Kastamonu’da ilk yatırımlarını Şeyhoğlu konağı ile hayata geçireceklerini ifade eden Hüseyin Uygur, “Amerika Birleşik Devletleri’nde anaokulu, restoran ve otel gibi yatırımlarımız var. Türkiye’de ise Kapadokya bölgesinde butik bir otelimiz var. Kastamonu bölgesinde ilk yatırımımızı hayata geçireceğiz. İlerleyen dönemde Şeyhoğlu konağına ilave olarak başka konak yatırımları da planlıyoruz” dedi.
Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 25 odasıyla Kastamonu’nun en büyük konaklarından birisi olan Şeyhoğlu Konağı, Kastamonu kalesi eteklerinde Atabey Camii’nin (Kırkdirekli) hemen alt kısmında yer alıyor.
Dikdörtgen görünümlü olan konak, 1901 yılında Vali Enis Paşa’nın döneminde inşa edilmiş olan hükümet konağının simetrisi gibidir. Aynı büyüklükte ve aynı heybettedir.
Şemsizade Ahmed Efendi’nin Şeyh olmasından dolayı konağa Şeyhoğlu konağı denilmiştir. Konak haremlik selamlık bölümlerinden oluşuyor. Konak içerisinde günümüze kadar gelmiş ve özgünlüğünü korumuş zikir odası, haremlik selamlık usulüne uygun dönerli dolap, sivri kemer formu ile dikkat çeken çeşme, duvar nişleri gibi detaylar mevcut.
Kastamonu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda restorasyonu tamamlanan konak 2018 yılında ilimizin “Türk Dünyası Kültür Başkenti” unvanı almasının ardından koordinasyon merkezi olarak hizmet verdi.