“Çekme helva”nın üreticileri, en önemli hammaddeleri olan “şeker”in temini konusunda yaşamakta oldukları soruna çözüm için KATSO ve KESOB başkanlarından destek istediler.
Fındıkoğlu ve Ergin, “Kastamonu Şeker Fabrikası’ndan bir an önce üreticilerimizin imalat kapasitelerine karşılık gelecek hammaddeleri olan şekerin temin edilmesini istiyoruz” dediler.
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KATSO) yapılan görüşmede, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ve KESOB Başkanı Dursun Ergin sektörün sorununa çözüm bulmak için birçok kişi ve kurumla irtibatta olduklarını ifade belirttiler. Fındıkoğlu ve Ergin, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapıp, “KastamonuŞeker Fabrikası’ndan bir an önce üreticilerimizin imalat kapasitelerine karşılık gelecek hammaddeleri olan şekerin temin edilmesini istiyoruz” dediler.
En önemli tedarikçileri olan Kastamonu Şeker Fabrikası’nın siparişlere cevap vermediğini ve kendilerine yeterli miktarda şeker satışı yapmadığını belirten üreticiler ise, şeker alımını özel sektörden yaptıkları takdirde ürün maliyetlerinin büyük ölçüde artacağını ve bununda satışlara yansıyacağının altını çizerek sektörün sıkıntılı bir sürece doğru sürüklendiğini ve acil önlem alınması gerektiğini belirttiler.
KATSO Başkanı ve KESOB Başkanı soruna çözüm bulmak için bu güne kadar Kastamonu Şeker Fabrikası ve Türk Şeker başta olmak üzere birçok siyasi ve bürokrat ile görüşme sağlandığı ayrıca TOBB, TESK ve Bakanlıklar ile de görüşmeler gerçekleştirdiklerini, yakın zamanda geri dönüş beklediklerini ifade ettiler.
Sektör Toplantısına; Bintelli Çekme Helva Sahibi ve KATSO Meclis Üyesi Mesut Duran, Sipahioğlu Çekme Helva Sahibi Sabahattin Sipahioğlu, Çobanoğlu Çekme Helva Sahibi Coşkun Çobanoğlu, MİSKOS Şekerleme Sahibi Ayhan Vural, My Uğurlu Şekerleme Sahibi Mehmet Düzenli, Sepetçioğlu Şekerleme Sahibi Adem Bodur, Tuğra Şekerleme Sahibi Raşit Tüfekci, Yakupağa Çekme Helva Onur Baritci, Altınbaş Gıda Şekerleme Sahibi Hakan Altınbaş, Yazganoğlu Şekerleme Nuriye Yazgan, KATSO ve KESOB Başkanları ve yetkililer katıldı.