Şeker-İş Kastamonu Şubesi, Kastamonu Şeker Fabrikası’nın satışı ve teklif verme süresinin uzatılmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, KKV Ortak Girişimin fabrikaya talip olmasını yanlış bulduğunu belirtti ve mevcut koşullarda özel sektörün fabrikayı çalıştırmasının mümkün olmadığını savundu.
“Biz buradan Kastamonulu iş adamlarımıza sesleniyoruz. Onlara da yazık. Bir sürü sermaye yatıracaklar, iki gün sonra ise sürekli zarar ediyor diye kapatmak zorunda kalacaklar. Bunların örnekleri de var” denilen basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“Kastamonulu iş adamlarımızdan, siyasilerimizden, bürokrasimizden ricamız şudur ki; işadamlarımızın da parası hiç olmasın ve Kastamonu’nun ve gelecek nesillerimizin bedduasını almayın..Eğer gerçekten Kastamonu’ya bir iyilik yapmak istiyorsanız başka bir fabrika kurun, Kastamonu’da istihdamı artırın ve herkesin de duasını alın.
Şeker-İş Kastamonu Şubesi, Kastamonu Şeker Fabrikası’nın satışı ve teklif verme süresinin uzatılmasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, KKV Ortak Girişimin fabrikaya talip olmasını yanlış bulduğunu belirtti ve mevcut koşullarda özel sektörün fabrikayı çalıştırmasının mümkün olmadığını savundu.
Bu nedenle Kastamonu Şeker Fabrikası’nı satın almak yerine Kastamonulu işadamlarının başka bir fabrika kurmasını öneren Şeker-İş’in basın açıklaması şöyle:
“Çok Değerli Kastamonulular.
11 Nisan 2018, Şeker Fabrikamızın da içinde bulunduğu 5 fabrika için son teklif verme tarihi idi.
Dünkü gazetelerde bu haber manşet olarak yayınlandı, Kastamonu Şeker fabrikasına 1 teklif verildi, o da Kastamonu Kalkınma Vakfı olduğu biliniyor. Biz hep söyledik, dilimizde tüy bitti nerdeyse… Yine söylemeye devam edeceğiz… Biz doğruları söylüyoruz.
Kastamonu Şeker Fabrikası’nın, özel sektörün elinde şeker fabrikası olarak çalışamayacağını söyledik. Rekabet gücümüzün olmadığını, pancar kotamızın çok düşük ve teknolojisinin eski olduğunu hep anlattık.
Teknolojik yenilikler yapılıp, barajlarımız bitip, toprak bütünlemeleri tamamlanıp fabrika devletin elinde iken kotamızı artırdıktan sonra, ancak o zaman rekabet gücü oluşacağını anlatmaya çalıştık
Bu süreçte fabrikamıza 4-5 tane ciddi alıcı geldi; bilgi ve belgeleri gördüler ve hepsi “Bu fabrika bu pancar kotası ve bu teknoloji ile çalışmaz” diyerek gitti, teklif bile vermediler.
Ama nedense Kastamonulu işadamları, yani KKV ısrarla ihaleye girdi. Erzincan Şeker’in durumu da aynı. Orada da konsorsiyum ile fabrika almaya çalışıyorlar. Başka teklif olmadığı için, ikisi için de teklif verme süresi bir hafta sonrasına ertelendi.
Biz yukarıda anlattığımız şartlar oluştuğunda tabii ki fabrikamızı Kastamonuluların almasından gurur duyarız.
Biz buradan Kastamonulu iş adamlarımıza sesleniyoruz. Onlara da yazık. Bir sürü sermaye yatıracaklar, iki gün sonra ise sürekli zarar ediyor diye kapatmak zorunda kalacaklar. Bunların örnekleri de var.
Kastamonulu iş adamlarımızdan, siyasilerimizden, bürokrasimizden ricamız şudur ki; işadamlarımızın da parası hiç olmasın ve Kastamonu’nun ve gelecek nesillerimizin bedduasını almayın..
Eğer gerçekten Kastamonu’ya bir iyilik yapmak istiyorsanız başka bir fabrika kurun, Kastamonu’da istihdamı artırın ve herkesin de duasını alın.
Bu vesile ile de Miraç Kandilinizi Kutlar, Kastamonumuza ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini dileriz.”