Şeker-İş İl Temsilcisi Ali Çufadaroğlu, bu yılki kampanya döneminde fabrikaya 210 bini Kastamonu’dan olmak üzere 360 bin ton pancar girecek olmasının sevincini yaşadıklarını ancak yeterli işçi olmadığından bu kadar pancarın nasıl işleneceğini kara kara düşündüklerini söyledi.
Şeker-İş İl Temsilcisi Ali Çufadaroğlu, bu yılki kampanya döneminde fabrikaya 210 bini Kastamonu’dan olmak üzere 360 bin ton pancar girecek olmasının sevincini yaşadıklarını ancak yeterli işçi olmadığından bu kadar pancarın nasıl işleneceğini kara kara düşündüklerini söyledi.
Çufadaroğlu yaptığı açıklamada, Kastamonu ekonomisi açısından önem taşıyan bu gelişmeyi, bununla bağlantılı endişelerini ve beklentilerini şöyle dile getirdi:
“Şeker Fabrikamızın ve Şeker-İş Sendikası olarak bizim yıllardan beri konuştuğumuz ve hayal ettiğimiz 360 bin ton pancar üretimine bu sene inşallah kavuşuyoruz.
Sevinçliyiz, ancak içimiz yanıyor, Mevsimlik işçilerimizin kadro işi halledilmedi ve Şeker Fabrikasının eleman ihtiyacı çözülmedi, bu sene hayalini kurduğumuz bu pancarı nasıl işleyeceğiz diyerek kara kara düşünüyoruz.
Gönül isterdi ki, bu pancarı sadece Kastamonu çiftçisi üretsin, ama inşallah ileriki yıllarda bu da olacak. 360 bin ton pancarın 210 bini Kastamonu çiftçisinden, 150 bin tonu da Ankara’ya bağlı olan Kırıkkale ve Polatlı bölgelerinden gelecek. Bu demektir ki, yaklaşık 48 bin ton şeker, 100 bin ton yaş küspe, 16 bin ton melas, 20 bin ton da kuyruk üretilecek. Yani nakliyeciye daha çok iş, besiciye çiftçiye daha ucuz küspe ve kuyruk, müteahhit ve taşeron işçilerine daha uzun çalışma ve iş imkanı, dolayısıyla çok daha kârlı bir Şeker Fabrikası yani Kastamonumuza ve ülkemize çok daha fazla yerli katma değer demek. Bu da, Kastamonumuza, çok değişik kalemlerde iş kollarına ekmek kapısı demektir.”