Satışı iptal olan yahut müşterisi çıkmayan şeker fabrikaları bugün olmamış yarın öyle ya da böyle zaten satılacak…
Fabrikaların kapasite artırarak ve modernize edilerek kamu ya da özel sektör eliyle üretimlerini sürdürmelerinden yana olanların sorunu halının altına süpürmeleri yahut kulak üstüne yatmaları zaman kaybından başka bir şey değil.
TBMM’ye gönderdiğimiz temsilciler ne duymuş ne görmüşler ama basında yer aldı, TBMM’ye sunularak görüşmelerine başlanan 2020 yılı bütçesinde, 2018’de satışa çıktığı halde satılamayan 3, satışı iptal olan 1 fabrika dâhil devletin elindeki 15 şeker fabrikası yeniden satışa çıkarılacağı…
Kaçış yok.
Şeker fabrikalarının satıştan çıkmadığını sadece sürecin uzadığını fabrikaların sahibi Türkşeker, 15 şeker fabrikasına gönderdiği yazıda ayan beyan etmişti zaten…
“Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 28.12.2018 tarih ve 96603 sayılı yazılarında belirtildiği üzere, şirketimizin özelleştirme işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin süre 31.12.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.”
İktidar temsilcilerinin satıştan vazgeçtiklerine yahut muhalefet temsilcilerinin satışı önlediklerini dair kasılmaları hikaye…
Fabrikalar gidici.
(Mevzu fabrikanın özelleştirilmesi değil, modernize edilerek üretimlerini artırmak ve “stratejik sektör” olarak varlığını sürdürmesi…
Kastamonu iş dünyası “imece” halinde keşke fabrikayı satın alabilse ve katacağı yeni işlevler ile üretim ve istihdam üssüne çevirebilse.)
Halının altında…
Kulak üstü uyku iyidir.
Devrekani’de sinema keyfi
Seneler senesidir özlemini duyduğumuz “üniversite-şehir” bütünleşmesi Devrekani’de “Can” buldu…
Devrekani TOBB MYO Müdürü Dr. Can Doğan Vurdu örnek olsun akademi dünyasına.
Birçok bakanlığa talep yazıları yazdığını duyurmuştuk Dr. Vurdu’nun, geri dönüşler bir bir başladı…
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gösterimlerini yapmak için sinema filmleri istemişti, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan’ın da gayretiyle filmler gelmeye başladı.
İlk film “Eşkıya”, Cumartesi akşamı saat 19:45, Devrekani TOBB MYO Açık Hava Sineması’nda sinemaseverler ile buluşacak…
Varil sobaların sıcağında.
Kış gecesi açık havada sinema keyfi…
Akla gelmeyeni, bilim ışığında, cesaret ve dayanışma ile gerçekleştirmeye “üniversite” diyoruz.
Dr. Mimar Özbek’le “gastronomi”
Değerli hemşerimiz Dr. Mimar Nurderen Özkendirci Özbek ile keyifli bir gastronomi sohbeti yaptık…
“Kastamonu Mutfağı” ancak bu sohbetler sayesinde gün yüzüne çıkarsa çıkacak sanırım, gerisi lafı güzaf.
Dr. Mimar Özbek’in elinden “Armut Tatlısı” tarifi ve fotoğrafı huzurunuzda…
“Armut bir tencereye sapları üste gelecek şekilde tek sıra dizilir. Üzerine şeker serpilir ve çok kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Pişmesine yakın pekmez ilave edilir ve bir süre daha kaynatılır.Kaymakla servis edilebilir.”
(Yerli tohum armut kaldı mı memlekette meçhul…
Sert bünyeli, orta boy armutları tercih etmek lazım ki pişerken dağılmasın, şeker pancarından toz şeker ve kaldıysa yerli tohum elmadan pekmez kullanın.)
Afiyet olsun…
Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.
MUSTAFA AFACAN