- Taşköprü sarımsağının Avrupa ülkeleri tarafından da tescil edilmesi için süreç başladı. Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı AB Başkanı hemşehrimiz Faruk Kaymakcı, Taşköprü sarımsağının 17 Aralık’ta AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanarak tescil sürecinin başladığını duyurdu.
- AB tescilinin, belli standartta üretim sağlanması, ürünün kalitesinin korunması, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelere daha kolay ve güvenle ihraç edilmesi, haksız kullanımının önüne geçilmesi, pazarlama ve satış kolaylığı gibi birçok avantajı var.
Taşköprü sarımsağının Avrupa ülkeleri tarafından da tescil edilmesi için süreç başladı. AB Resmi Gazetesi de bu gelişmeyi duyurdu.
Üretiminin belli bir standarda kavuşturulması ve Avrupa ülkeleri tarafından tercih edilen markaya dönüşmesi açısından büyük önem taşıyan “AB tescil kurdelesini” böylece Taşköprü sarımsağı takmış olacak.
Türk ürünlerinin Avrupa’da tercih edilmesi için çok önemli olan bu süreç, ilk olarak Gaziantep baklavasıyla başlamıştı. Ardından Aydın inciri, Malatya kayısısı derken, Türkiye coğrafyasına ait, marka özelliği olan, eşi benzeri bulunmayan ürünler AB kapılarına dayandı.
AB’nin tüm bürokratik süreçlerini geçerek tescil aşamasına gelmek oldukça önemli.
Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı AB Başkanı hemşehrimiz Faruk Kaymakcı da bunun sevincini her seferinde paylaşıyor. Tosyalı olan Kaymakcı, Taşköprü sarımsağının 17 Aralık’ta AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanarak tescil sürecinin başladığını duyurdu.
AB tescilinin, belli standartta üretim sağlanması, ürünün kalitesinin korunması, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelere daha kolay ve güvenle ihraç edilmesi, haksız kullanımının önüne geçilmesi, pazarlama ve satış kolaylığı gibi birçok avantajı var.