Kastamonu’ya uçak seferlerinin yolcu azlığı nedeniyle yapılmadığını söyleyen Sağlık Mil-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tugay Civelekoğlu, “Aylık ortalama 2500-3000 yolcu sağlandığı takdirde tekrar uçak seferleri başlayabilecektir. Uçuş olmamasının tek nedeni olan yolcu azlığıdır. Kastamonu bu çok küçük problemi bütün dinamikleriyle kısa sürede aşacak ve çözecek her türlü imkâna ve güce sahiptir. Seferlerin başlaması da başlamaması da Kastamonu’nun elindedir” dedi.
Kastamonu Havalimanı’na uçuşlarını başlatmayan ve son olarak 1 Eylül’e erteleyen Türk Hava Yolları’na bir tepki de Sağlık Mil-Sen’den geldi.
Sağlık Mil-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tugay Civelekoğlu, kafe olarak hizmet verirken şu anda kapalı olan ve atıl vaziyete dönüşen Uçak Kafe önünde Kastamonu uçuşları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
Öncelikli gayenin her zaman Kastamonu olması gerektiğini söyleyen Tugay Civelekoğlu, şöyle konuştu:
“Kastamonu konumuyla, tarihiyle, insanıyla, ürünleriyle kadim bir şehirdir. Osmanlı’da sınırları Üsküdar’a kadar uzanan tarihe yön vermiş en büyük şehirlerden biridir. Böyle derin manalar ihtiva eden bir şehirde yaşamak bizler için en büyük nimetlerdendir. Dolayısıyla bu şehre herkesin her imkânıyla hizmet etmesi kişiye en büyük onur olarak yeter. Bizler sorumluluk sahibi insanlarız. Herkes gibi Kastamonu’nun her alanda ayağa kalkmasını her alanda lider olmasını gönülden arzuluyoruz. Kastamonu ile Ankara arasındaki tünel mesafeleri çok kısaltmıştır. Salgın süreci başlayana kadar kısmen de olsa devam eden uçak seferleri ise Kastamonu ile İstanbul’un mesafesini çok kısaltıyordu. Turizmde Kastamonu’nun tercih edilmesini sağlıyordu. Salgın süresince kapalı olan Kastamonu uçuşlarının yeniden açılmasını istiyoruz. Yaptığımız araştırmalarda ulaştığımız bilgi; seferlerin olmamasının tek nedeni yolcu azlığıdır. Salgın öncesinde Türk Hava Yolları dünya genelinde seferler yaptığı için Kastamonu gibi şehirlere yaptığı uçuşlardan doğan zararları yurtdışı seferleriyle karşılıyordu. Vekillerimizin gayretleriyle de seferlerin devam etmesi sağlanıyordu. Ancak salgının etkisiyle yurtdışı seferleri de iptal edilince daha fazla maddi zarar oluşmaması için bu seferleri durdurmak zorunda kalmıştır. Devletimiz Kastamonu Havaalanı’nı yaparak, hizmete açarak, salgın öncesinde uçuşları kesmeyerek görevini yapıyordu. Şimdi ise dünya sisteminin rayına oturuncaya kadar Kastamonu olarak; “Ben Kastamonu’yum, Kastamonu önceliğimdir” diyen ve düşünen herkese havaalanının uçuşlara açılması için mücadele etmek temel bir görev olarak düşmektedir. Buna göre aylık ortalama 2500-3000 yolcu sağlandığı takdirde tekrar uçak seferleri başlayabilecektir. Uçuş olmamasının tek nedeni olan yolcu azlığıdır. Belirttiğimiz sayı sağlandığında hiçbir problem kalmayacaktır. Kastamonu’muz ise insanımızla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyeleriyle, hem Kastamonu’daki hem de İstanbul’daki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, iş insanlarıyla, siyasi mekanizmalarıyla, hülasa Kastamonu sevgisini taşıyan herkesle ve birleştiğimiz takdirde bu çok küçük problemi bütün dinamikleriyle kısa sürede aşacak ve çözecek her türlü imkâna ve güce sahiptir. Seferlerin başlaması da başlamaması da Kastamonu’nun elindedir. İnanıyoruz ki kâinattaki her şey insana hizmet içindir. İnsanların en hayırlısı da insanlara faydalı olandır. Biz Sağlık MİL-SEN olarak gereken gayreti attığımız bu adımla başlatıyoruz ve “Kastamonu uçuyor” kampanyamıza herkesin desteklerini bekliyoruz.”
Sağlık MİL-SEN Kastamonu İl Temsilcisi Ercan Tembeloğlu da, “Sağlık MİL-SEN Kastamonu İl Temsilciliği olarak ilk uçak seferleri için 20 kişi göndermek taahhüdü ile kampanyayı başlatıyoruz. Uçak seferlerinin artması için bu kampanyaya herkesin katkı vermesini istiyoruz” dedi.
Cengiz MUHZİROĞLU