Şadıbey Çiftliği,Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerine mutfağını açtı.
Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, yönetici ve öğretim elemanları ile birlikte Şadıbey Çiftliğinin mutfağında, yerel aşçılardan Kastamonu yöresel yemeklerinin yapımını öğrendiler ve yerinde uyguladılar.
Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Güzin Aytekin, Yüksekokul Aşçılık Programı öğrencilerine zengin Kastamonu mutfağını tanıtmanın önemine dikkat çekti veKastamonu Mutfağının inceliklerini öğrencileri ile buluşturma fırsatı sunan ev sahibi Ahmet Esen’e teşekkür etti.
Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir de, konuşmasında, Aşçılık Programı ile yörenin ihtiyacına uygun donanımlarla mezun vermeyi hedeflediklerini, bu bağlamda paydaşlarla olumlu ilişkiler geliştirerek, ihtiyaçları yerinde öğrenerek, öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Selin Köksal, arkadaşları adına Ahmet Esen’e teşekkürlerini sundu ve çiftliğin mutfağı ve işleyişi hakkında kendisine olumlu geri bildirimlerde bulundu.
Şadıbey Çiftliği sahibi Ahmet ESEN ise konuşmasında öğrencileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yörede duyulan nitelikli aşçı ihtiyacına vurgu yaptı. Öğrencilere işlerini severek yapmaları, işbirliği ve dayanışma becerilerini geliştirmeleri, birlikte çalıştıkları insanlara karşı hoşgörülü ve anlayışlı olmaları, titiz ve düzenli çalışmaları, kendilerine verilen işi sahiplenmeleri ve çıkaracakları işte mutlaka kendilerine özgü jestler yapabilmeleri halinde, işyerleri için aranılan eleman olabileceklerini söyleyen Esen, ilerleyen süreçte de yüksekokul ile olumlu ilişkilerin devamlılığını dilediğini belirtti.
Program, öğrencilerin kendi yaptıkları yemeklerin ikramı ile son buldu.