Kastamonu Rotary Kulübü’nün 885. Dönem 20. toplantısı Meslek ödülleri gündemi ile Uğurlu Konağı Salonu’nda yapıldı.
Kulüp, yaptığı sazlar ünlü sanatçılar tarafından kullanılan Hayati Tellioğlu’na, Kastamonu Üniversitesi’nde elektrikli araç yapımında gösterdiği özverilı çalışmalarından dolayı Niyazi Yazgan’a Bozkurt’taki sel felaketinde gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı da Kastamonu Doğa Sporları Ve Offroad Kulübü’nü ödüllendirdi.
Kulübün Dönem Başkanı Dr. Ali Sarı, meslek ödülü verilen Hayati Tellioğlu ve Niyazi Yazgan Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü adına da Erkan Topaç birer konuşma yaptı.
Dr. Ali Sarı
Kastamonu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Ali Sarı yaptığı konuşmada, “Bu akşamki toplantımız apayrı bir güzel ve özel. Çünkü hepinizde biliyorsunuz ki, toplumların ruhu da insanların ruhuna benzer. İnsanların ruhu ne zaman nefessiz kaldığında bazen bir kuş sesi, bazen bir dalga sesi, bazen bir gökkuşağı nasıl onlara nefes oluyorsa toplumlarda da öyle kişiler var ki, toplumlar nefessiz kaldığında imdada yetişip mesleklerindeki fedakarlıkları, davranışlarındaki güzellik ve duruşlarındaki örneklikle toplumları nefessiz kalmaktan kurtarırlar. Bu akşamki toplantımızı içimizdeki kıymetli misafir dostlarımız ile kutluyoruz. Sevgili dünya, sanma ki Kastamonu küçük bir vilayet, ufku dar, vizyonu dar. Günah bizde değil sende, çünkü hâlâ senin keşfedemediğin Kastamonu’da pek çok kıymet, pek çok cevher var.” Dedi.
Hayati Tellioğlu
Taşköprü Bük Köylü Saz Ustası Hayati Tellioğlu, çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:
“Ünlü sanatçılara ve müzisyenlere müzik aletlerini yapıyorum. Arif Sağ’ın atölyesinde çalıştım. Daday’da saz teknesi imalatı yapan İrfan Şipal isimli usta ile tanışarak daha önce kendi ürettiğim tekneleri artık oradan almaya başladım.
Saz yaptım Ünlü sanatçılar arasında Çetin Akdeniz, Orhan Gencebay, Orhan Hakalmaz, Fatih Kısaparmak gibi isimler var.
Bağlama yapımından sonra ud ve klarnet imalatına da merak sardım. İstanbul Teknik Üniversitesi Enstrüman Yapımı Bölümü’nden Cafer Açın isimli öğretim görevlisiyle bağlantı kurdum ve Türkiye’de tescil edilmiş, bugüne kadar yapılmış enstrümanların ölçülerine ulaşma fırsatı yakaladım. O tarihten sonra Cafer Açın yönlendirmeleri ile birçok enstrümana imza attım. Bağlama yapımından sonra ud ve klarnet imalatına başlayıp 20 civarında ud yaptım. Klarnet beki üreterek Serkan Çağrı, Hüsnü Şenlendirici, Bülent Altınbay olmak üzere çok sayıda ünlü kişiye bu kendimin yaptığı ürünümü gönderdim. Müzik aletlerini yapmak kolay değil, zor ve meşakkatli bir iş. Yeni nesil yetişmiyor. Hâlbuki sanat öğrenmek, ürün yapmak, bu işleri öğrenmek altın bileziği koluna takmak demek. Ama kimse bunun bilincinde değil. Ben bunun için de üzülüyorum.”
Niyazi Yazgan
Sanayi de usta Niyazi Yazgan da şunları söyledi:
“Kastamonu Üniversitesi elektrikli araç yarışmasına dahil olduktan sonra Doç. Dr. Özkan Eski hocam beni aradı. Bana güvenerek aldığı elektrikli araç projesini bana anlattı. Ben de yardım edeceğimi söyledim, elimden ne gelirse de yaparım dedim ve de bu projede başarılı olduk. Projemiz yarışmalarda ödüllerle döndü, bu beni de çok mutlu etti ve duygulandırdı. Elektrikli araca sizin isminizi de yazalım dediler. Beni herkes Gara Niyazi diye tanır dedim ve aracın yan kısmına bunu yazdılar. Bunun içinde hocama ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Bu süreç içinde çok güzel, mutlu ve iyi günler ve anılar yaşadım, bu süreçte ve şimdi duygu dolu anlar yaşadım. Bunu anlatmak sözlerle mümkün değil, sağolsunlar.”
Erkan Topaç
Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübünü temsilen katılan Erkan Topaç ise şöyle konuştu:
“Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübünü koca tekerli bir araç olarak biliyor herkes ama biz yardımsever bir dostuz. Kulübümüz üyeleri ile eşlerimizle, çocuklarımızla da her zaman herkese yardım elimizi uzatıyoruz. Bozkurt’ta da hizmet verdik, Bozkurt çok farklı idi, orada büyük bir sel felaketi yaşandı, İnşallah bir daha böyle bir günler yaşanmasın. Biz gecesinde, gündüzünde çok kötü günler yaşadık, arabada yattık. Konuştukça da hâlâ çok duygulanıyorum. Allah bir daha kimseye yaşatmasın, o günleri bir daha görmeyelim. Biz oraya iyi günlerde gezmeye gidelim, kamp kurmaya denize gidelim. Bizde Bozkurt’ta üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştık. İlk gece oradaydık. Balkonlara su attık…Suyu atamazsınız ama biz o suyu balkonlara atmak zorunda kaldık, ikinci üçüncü katlara su atmak zorundaydık, çünkü vatandaşlar susuzlardı, açlardı.Yemek dağıttık, bize bu güzel günü bize yaşatan Rotary kulübüne de teşekkür ediyorum.”
Cengiz MUHZİROĞLU