Romon Mühendislik, Organize Sanayi Bölgesinde 5 milyon lira tutarındaki yeni yatırımının temelini attı. Tesiste gıda ve kimya sektöründe kullanılan her türlü paslanmaz malzemenin üretimi yapılacak.
Yatırımlarının devam edeceğini ayrıca demiryolları araç gereçlerinin yapım sertifikasını aldıklarını açıklayan Romon Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kömeç,bir Amerikan şirketinin kendilerine verdiği 6 ihale kapsamındaki malzemelerin hepsinin Kastamonu’da yapılarak Amerika’ya ihraç edileceğini kaydetti.
Romon Mühendislik, Organize Sanayi Bölgesinde 5 milyon lira tutarındaki yeni yatırımının temelini düzenlenen törenle attı.
Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Kastamonu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol, işadamları ve Romon Mühendislik personeli katıldı.
Okunan Kur’an-ı Kerim ve kesilen kurbanın ardından yeni fabrikanın temeli atıldı. Düğmeye basılması üzerine fabrikanın temeline harç bırakıldı.
Yeni fabrika hakkında bilgilendirmede bulunan Romon Mühendislik Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kömeç, “Romon Mühendislik Yapı olarak makine imalatı, makine aparatları, çelik konstrüksiyon, depolama tankları ve fabrika tesis kurulumu gibi çelik işi alanlarında üretim, imalat ve mühendislik hizmeti veriyoruz. Şirketimiz, ağırlıklı olarak yurtdışı ihracatı olarak çalışıyor. Temelini atmış olduğumuz yer ise paslanmaz atölyesi olarak faaliyet gösterecek. Bu fabrikayı bu amaçla yapıyoruz. Temelini attığımız bu fabrikada gıda sektörü ve kimya sektöründe kullanılan bütün kaplar, depolanması gereken bütün malzemeler yapılabilecek. Çünkü gıda sektöründe ve kimya sektöründeki bütün malzemeler paslanmaz malzemeden olmak zorunda. Biz de bu amaçla gıda ve kimya sektöründe kullanılan depolama tankları, borulama sistemleri gibi tüm ürünleri, sağlık açısından bir sakıncası bulunmayan paslanmaz olarak yapacağız. Biz, bu alandaki bütün çalışmalarımızı temelini atmış olduğumuz paslanmaz atölyesinde inşallah gerçekleştireceğiz. Bu paslanmaz atölyesi için ayrılan bütçe şu an 5 milyon TL olarak öngörülmektedir. Biz, bundan sonra da bu sektörde sürekli ileriyi hedefleyen ve öncelikle Kastamonu’muzun ardından Türkiye’nin kalkınması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.
Yatırımlarının bundan sonra da hızlı bir şekilde Kastamonu’da devam edeceğini söyleyen Kömeç, temelini attıkları yeni fabrikanın hem Türkiye’ye hem de Kastamonu’ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Kömeç, ayrıca şirketin demiryolları araç gereçlerinin yapım sertifikasını aldığını belirterek, şu anda da Amerikalı bir şirketten 6 tane ihale aldıklarını ve bunların hepsinin da Kastamonu’da yapılarak Amerika’ya ihraç edileceğini kaydetti.