Görünen o ki “Birinci Derece Deprem Kuşağı” içinde olmayı pek dert etmiyoruz, Rize misal, adeta “eski şehri” komple boşaltıp “yeni şehir” kuruyor, biz ise kamu kurumlarının yazışmaları arasında pösteki sayıyoruz…
“Eski şehir” diyeceğimiz alanın taşıdığı risk bir kenara, 90’lı yıllarda inşa edilen “yeni şehir” bile sağlam mı değil mi şüpheli Kastamonu’da.
Rize, 30 Nisan 2019…
“Rize’de 173 bin metrekarelik dolgu alanında riskli duruma gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yıkılacak alandaki binalarda kalanlar Rize’nin Salarha Beldesi’nde 52 bin metrekare alan ile merkeze bağlı Yağlıtaş Mahallesi’ndeki 207 bin metrekarelik belirlenen alanlara taşınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile kentin kültürüne ve mimarisine uygun ve daha az katlı yapılar inşa edilecek. Bu kapsamda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yeni rezerv alanlarının kamulaştırılması için çalışma başlatıldı.”
“4 bin 174 bin”…
Dikkat buyurun.
(“Kentsel dönüşüm” denilen Rize’nin uyguladığı…
Ekonomi getirisi olan binaların zeminine dükkan eklenerek yeniden yapılması ise “rantsal dönüşüm” oluyor.)
Kastamonu şehri deprem halinde meydana gelecek riski bertaraf etmek için günümüze kadar ne yaptı?…
Okul binalarını yeniledi, ekonomik getirisi olan özel mülkler yenilendi, ekonomik krizin kendini göstermesiyle kimi “kentsel dönüşüm” projeleri akamete uğradı, vatandaş da müteahhit de sıkıntıya girdi.
Dün yazdıklarımın üzerinden geçersem…
Belediye, “Nasrullah Meydanı-Kale” arasında kalan “tarihi alan” için adım atmak istediği kentsel dönüşüm projesinde kullanmaya yönelik “rezerv alan” arıyor, talep ettiği alanlar için kamu kurumlarının görüşünü bekliyor.
Kimi “mera”…
Kimi “orman”.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 2017 Kasım ayında yaptığı açıklamada, “Deprem için bazı yerlerde rezerv alan bulamazsak, askeri alanlar da kullanılabilir” demişti…
Şehrimize uyar uymaz bilmem.
“BTS” hayranı ortaokul nesli
Kastamonu’daki ortaokullarda eğitim gören öğrencilerin dinledikleri müzik türleri ve hayran oldukları müzisyenlere yönelik bir araştırma yapmasını öneriyorum maarif müdürlüğünün…
Bakalım ne oranda “milli” eğitim veriyoruz çocuklara?
Zahmet olmasın gerçi, ben açıklayayım…
Şehrimizdeki ortaokul kuşağı Kore müziği dinliyor.
Envai Güney Kore müzik gurubuna hayran bizim çocuklar…
İsimlerini kendi isimleri gibi sayıyorlar, şarkılarını sular seller gibi söylüyorlar.
Misal…
“BTS üyeleri şarkı ve dans yetenekleri ile birlikte yakışıklılıkları ve havalı tavırlarıyla da bütün dünyada popüler oldular. BTS, Kore’nin en ünlü erkek pop gruplarından birisi ve 7 üyesi var. Grubun uzun adı İngilizce olarak BangtanBoys, Korece olarak ‘kurşun geçirmez izciler’ anlamında Bangtan Sonyeondan.”
“Milli eğitim” nerede?…
Kore müziğine nasıl yenilir Türk müziği?
Şaka yapmıyorum…
Ortaokul velileri çocuğunuza sorun hangi Kore gurubunu dinlediğini?
Avrupa, ABD anlarım da…
Kore’ye nasıl yeniliriz?
MUSTAFA AFACAN