Kastamonu doğumlu değil, ama Kastamonu’nun ekonomik ve sosyal olarak kalkınması için yıllardır elinden geleni yaptı, ne zaman görev düşse dünyanın öbür ucundan bile kalkıp geldi, görev beklemeden de koştu geldi, bu sefer olduğu gibi, Fransa-Kıbrıs hattının arasınaKastamonu’yu kattı…
“Prof. Dr. Kenan Mortan.”
Kastamonu sevdalısı…
Yerel kalkınma aşığı.
(Bir ziyaretinde Daday sandalyesi götürmüştü beraberinde…
Kaçımızın evinde yahut işyerinde var?)
Sarımsak tarlalarından fabrika bacalarına kadar…
İlimizi adım adım inceledi.
Derdimizle dertlendi…
Mutluluğumuzla sevindi.
Gelmese de her daim dilinde Kastamonu…
Iki hafta önce Antalya’da verdiği bir turizm konferansında Sabiha İzbeli’yi rol model gösterdi, video görüntüsü eşliğinde Kastamonu’nun ekoturizm deneyimini Izbeli Çiftliği üzerinden anlattı.
Bir bir sorar her telefonunda…
Kastamonu’daki üretim neferlerinin halini vaktini.
Bir üretim neferi tökezlemişse…
Can evinden vurulur, kederlenir.
Prof. Dr. Kenan Mortan…
KÖY-KOOP ve Sarıkonak Kadın Girişimciler Kooperatifi’yle kooperatifçilik deneyimlerini paylaşmak üzere 2 gün ilimizde.
Yarın saat 14.00’te KATSO toplantı salonunda “Yerel Kalkınmada Yeni Dinamikler” başlıklı bir konferans verecek…
Buyrun, hep birlikte dinleyelim, ilimizin yerel kalkınmasında yeni ufukları beraber yakalayalım.
Haydi üretimden yana olanlar…
Koşup geliverin.
Nuriye Afacan’dan ekmek dersi
Ankara Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin düzenlediği Gastronomi Festivali’nde Siyez ekmeği de yerini aldı ve atölye çalışmasında izleycilere anlatıldı…
Sarıkonak Kadın Kooperatifi üyesi Nuriye Afacan hem ekmek yoğurdu hem de anlattı.
Gastronomi festivallerinin vazgeçilmezi Siyez…
İl dışındaki kıymeti Kastamonudakinden daha büyük.
Siyez ekmeği Kastamonu’nun adını duyuruyor…
Kastamonu kadını Anadolu üreticisinin sesi oluyor.
Üretmekten başka çaremiz yok…
Ha gayret topyekun üretelim.
MUSTAFA AFACAN