Kalkınma ve gelişme mecrasında niçin geri kaldığımız üzerine fazla kafa yormayalım e mi?…
Koskoca Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek geldi şehrimize, paranın başındaki böylesi önemli misafirimizden ilimiz namına hangi yatırımlar için destek aldık acaba?
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, partisinin İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak için geldiği şehrimizde Valilik, Belediye, İl Başkanlığı ziyaretlerinde de bulundu…
İlimize dair hangi talepleri sıraladık, kaçına cevap bulduk?
Hükümetteki 5 başbakan yardımcısından biri olan Mehmet Şimşek’e Hazine Müsteşarlığı, TC Merkez Bankası, TC Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü bağlı…
Tekrar tekrar soruyorum, para politikalarının başındaki Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ziyaretinin ardından ilimize kalan ülkemizin siyasi gündemine dair ifade ettiği cümleler mi oldu sadece?
İlimizin taleplerini Başbakan Yardımcısı Şimşek’e kim iletecekti?..
Fotoğraflara baktım gözlerime inanamadım, Başbakan Yardımcısı Şimşek’in ziyaretinde ev sahibi olarak sadece bir milletvekili vardı. Diğer iki milletvekilimiz niçin programda hazır bulunmadıklarını, Başbakan Yardımcısı Şimşek’e neden eşlik etmediklerini kamuoyuna açıklamalılar.
Başbakan Yardımcısı Şimşek’in şehrimizde karşılaştığı tablo şu: 3 milletvekilinden 2’si ortalıkta yok, İl Genel Meclisi Başkanı partiden ihraç edilme sürecinde olduğu için programda yok, henüz atama yapılmadığı için valilik görevi vekilde, belediye başkanı partisindeki tüm belediye başkanları ile il dışında seminerde olduğu için başkanlık görevi vekilde…
Başbakan Yardımcısı Şimşek’in talep karşılama namına hayatının en kolay deplasmanı Kastamonu olmuştur hiç kuşkusuz.
İlimizin başlayacak yahut yarıda kalan, çürümeye yüz tutan, heba noktasına giden nice kamu projesi için kucak dolusu kaynağa ihtiyacı var…
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten ne istedik ve ne aldık?
- ••
Not:
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in şehrimizdeki temaslarında dile getirdiği cümleleri farklı haber kaynaklarından okumaya çalıştım, “Kastamonu her zaman güçlü bir şekilde ülkemizin geleceğinde önemli rol oynamıştır. Önümüzdeki referandum sürecinde de güçlü bir şekilde ‘evet’ ile yine ülkemizin önünü açmada kilit rol oynayacaktır” değerlendirmesi haricinde ilimizin isminin geçtiği bir açıklamasına rastlamadım…
Aynı gün ilimizden sonra aynı amaçla temaslarda bulunduğu Çankırı’da, Çankırı ile ilgili konuşmuş ama.
Hem de ne konuşma ne konuşma…
“Çankırı şanslı bir il. Samimi olarak söylüyorum. Sık sık buralara gelemiyoruz, ama uzaktan takip ediyoruz. Bugün Çankırı işsizliğin en düşük olduğu illerin başında geliyor. Japonya’dan buraya katrilyonluk yatırımlar yapıldı. Çankırı önemli ihracat üssüne dönüşecek. Evet şimdi beşinci bölgede teşvik kapsamında. OSB’de yatırım yap 6. Bölge teşvikinden yararlan. Yani Hakkari’deki teşvik Çankırı’da. Burası büyük bir cazibe merkezi bir anlamda. Bunları pazarla zamanı. Ben inanıyorum ki önümüzü gördüğümüz gün buraya talep artacak.”
Devam ediyor Çankırı ile ilgili değerlendirmelerine…
“16 Nisan’da güçlü bir evet son yıllarda yaşanan zorlu süreci kapatacak. Böylece Türkiye’de istihdam, reform, yatırım, ihracat çok güçlü bir şekilde artacak. Çankırı’nın gündemi yatırımcıya yer bulmak olacaktır. Ben inanıyorum. Çankırı artık alt yapısı ile her tarafa bağlı. Teşvik anlamında en güçlü teşvikte. Uluslararası yatırımcılar gelmiş yatırım yapmış. Ben inanıyorum ki hem Çankırı’nın hem Türkiye’nin önü açılacak…”
Görüldüğü üzere Çankırı, devletin nezdinde umut vaat ediyor, “cazibe merkezi” olarak görülüyor…
Ya Kastamonu?