“Üretimin devamlılığı için acilen açıklanmalı”
- Kastamonu Şeker Fabrikası’nda 59’uncu kampanyanın başarıyla tamamlandığını, 34 bin ton doğal pancar şekeri üretildiğini belirten ve ürün satış fiyatlarını özelleştirilen fabrikaların fiyatlarıyla kıyaslayıp devlete ait fabrikaların taşıdığı öneme işaret eden Şeker-İş Kastamonu Başkanı Ali Çufadaroğlu, üretimin devamlılığı konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
- Ali Çufadaroğlu yaptığı açıklamada, “Üretimin devamlılığı ve çok zarar görmemesi için, pancar taban fiyatının 2022 için 750-800 TL/ tondan aşağı olmamak kaydıyla acilen açıklanması gerekmektedir.Yoksa çiftçilerimiz pancar ekeceği yerlere başka ürünler ekmeyi veya tarlasını boş bırakmayı düşünmektedirler” dedi.
Kastamonu Şeker Fabrikası’nda 59’uncu kampanyanın başarıyla tamamlandığını belirten ve ürün satış fiyatlarını özelleştirilen fabrikaların fiyatlarıyla kıyaslayıp devlete ait fabrikaların taşıdığı öneme işaret eden Şeker-İş Kastamonu Başkanı Ali Çufadaroğlu, üretimin devamlılığı konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
Çufadaroğlu yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Kastamonu Şeker Fabrikamızın 2021 yılı kampanyası 18 Aralık günü itibariyle başarıyla tamamlanmıştır.
Bu kampanya döneminde teslim aldığı 280 bin ton pancarın firesi düştükten sonra 244 bin tonunu işleyen fabrikamız; 34 bin ton doğal pancar şekeri,63 bin ton yaş küspe,10 bin 250 ton melas,7 bin 731 ton pancar kuyruğu üretmiştir.
Çiftçilerimize ayni ve nakdi olarak ödenen /ödenecek olan toplam pancar bedeli yaklaşık 117 milyon 600 bin liradır.
Bu zor günlerde halkımızın yanında, ülkemizin menfaatine çalıştığını bir kez daha gösteren devletimize ait şeker fabrikalarında üretilen şekerin 50 kiloluk çuvalı265,28,tonu ise 5 bin 305 liradan satılmaktadır.
Yine ürettiği melasın tonunu bin 944, küspenin tonunu 280 liradan satan fabrikamız, kâr amacından ziyade çiftçimizin, halkımızın ve ülkemizin menfaatine çalıştığını bu ürünlerde de göstermiştir.
Özelleşen fabrikalar ise, şu anda, ürettikleri şekerin 50 kiloluk çuvalını 325-350, melasın tonunu 3 bin 200 liradan satmakta olup, onu da kısıtlı olarak vermektedirler. Devlet fabrikalarında bu ürünler bittiği anda fiyatların çok daha yukarılara çıkacağı aşikardır.
Üretimin devamlılığı ve çok zarar görmemesi için, pancar taban fiyatının 750-800 TL/ tondan aşağı olmamak kaydıyla acilen açıklanması gerekmektedir.
Yoksa çiftçilerimiz pancar ekeceği yerlere başka ürünler ekmeyi veya tarlasını boş bırakmayı düşünmektedirler.
Devletimize ait fabrikaların en sıkıntılı dönemlerde daima halkımızın ve devletimizin sigortası olduğu bir daha ortaya çıkmıştır.
Kamuoyuna saygılarımızla.”