Şehirde okul binası ihtiyacı had safhada, aynı binada eğitim gören farklı okul türleri var, maarif müdürlüğü ise tuttu kendine “hülle” yoluyla sıfır idari bina yaptı, “idare” edilecek bir tercih değil bu…
İş işten geçmeden gelin dönün bu karardan.
23 Ağustos Ortaokulu’nun yanında (tabeladaki ismiyle) Kastamonu Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) binası yapıldı…
Binanın çoğunu maarif müdürlüğü kullanacak ne var ki.
İdari bina aşkıyla tutulan maarif müdürlüğü evvela gözünü Kuzeykent’tekiGöl Anadolu Lisesi’nin bahçesine dikmişti; “püskürtüldü”…
2015 yılıydı, öğrenciler ayaklandı, maarif müdürlüğünün bina kondurmak istediği alan okulun futbol sahasıydı, etrafı ağaçlarla doluydu, dönemin valisi okul bahçesini kurtardı.
Maarif müdürlüğü idari bina hevesinden vazgeçmedi, 23 Ağustos Ortaokulu bitişindeki alana göz dikti…
2019 yılıydı, bugünün gelişini o günden yazdık.
İnşaat bitti, ismi “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve RAM Hizmet Binası”olduğunu sosyal medyadan ilan edildi…
Maarif müdürlüğü feraha eriyor.
Varsın öğrenciler sıkış tepiş binalarda cefa çeksin öyle mi?… İdarecilerimiz yeter ki sefa sürsün.
(Hülle…
Bakanlık, idare binalarına ödenek vermiyor, il müdürlükleri kolayını bulmuşlar, sadece Kastamonu değil, birkaç il daha aynı yolu tutturmuş, RAM binası adı altında idare binası yapıyorlar, binanın bir kısmına RAM’ı “sıkıştırıp” formaliteyi yerine getiriyorlar.
Kimi illerde davalık olduğunu işittim…
Aynı uygulama ilimizde de hayata geçerse, umarım mahkemelik olur.)
Kastamonu’da kapatıldı,
başka illerde yenisi yapılıyor
Kastamonu Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nin “ek” binası haline getirildi vaktinde, “kapatıldı” desek daha doğru, yurt genelinde yaygın uygulama olduğu düşüncesiyle ses çıkarmadı Kastamonu…
Başka illerde yenileri yapılıyor ne var ki.
“Adıyaman 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi”…
“55 dönümlük arazi üzerinde kurulacak 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 4 farklı binadan oluşan bir sağlık kompleksi olarak inşa edilecek. 53 dönümlük bitişik parseldeki 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile fiziksel olarak birleşerek toplamda 108 dönümlük alanda hizmet verecek. Yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 73 bin metrekare, Eğitim ve Araştırma Hastanesi 81 bin metrekare olmak üzere her iki hastane toplamda 154 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Hastane, modern mimarinin yanı sıra, üzerinde helikopter pistinin de bulunacağı sismik (deprem) izolatörlü bina olacak şekilde, en gelişmiş teknolojiyle donatılacaktır.”
“Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi”…
“15 ameliyathane, 50 yenidoğan yoğun bakım, 20 çocuk yoğun bakım, 20 erişkin yoğun bakım, 160 hasta odası, 20 doğum odası, 40 diyaliz ünitesi, 46 müşahede yatağı bulunan 98 poliklinik, 6750 metrekare acil servis, 358 sismik deprem izolatörü, helikopter pisti, toplamda 75 bin metrekare kapalı alan.”
Niğde’ye “kadın doğum ve çocuk hastanesi” yapılıyor…
Ağrı ve İstanbul Bağcılar’a “ek bina”yapılıyor.
Kastamonu’nun eksiği ne yukarıdaki illerden?..
Yukarıdaki illerin Kastamonu’dan fazlası ne?
Not: Kocaeli’de “pandemi hastanesi”2021 yatırım programına girdi, 128 milyon 613 bin 439 lira tutarındaki 250 yataklı hastane yıl içinde tamamlanacak…
Kocaeli’de “pandemi” hastanesi…
Kastamonu’nun nesi eksik?