Türkiye’nin ilk ve tek hemşeri kadın derneği Kastamonu Kadın Derneği’nin 10. Yıl Kutlama ve Vefa Ödül Törenine katılan ünlü sanatçı Nur Sürer, Kastamonu hakkında samimi açıklamalarda bulundu.
Senaryosunu Cideli hemşerimiz Erdi Işık’ın yazdığı, Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi film seçilen Mukadderat ile Kastamonu’yu gördüğünü belirten Nur Sürer, “Cide’de Mukadderat filmi çekimleri için 23 gün kaldık; suratı asık bir tane insan görmedim, inanılmaz yardım ettiler, arkamızda sanki muhteşem bir güç vardı. Olağanüstü bir tabiat, deniz… Daha ne isteyelim? Coğrafya çok güzeldi ama şehirleri güzelleştiren esasen orada yaşayan insanlardır. Kastamonu’yu da filmle gördüm. Şehrin dokusuna hiç zarar verilmemiş, hayran kaldım. Umarım hep böyle kalır; o koca koca binaları görmeyiz, şahane bir yer, şahane insanlar” diye konuştu.
Programda, Kastamonu Kadın Derneği Başkanı Emine Çelik, kadınların gücüne ve potansiyeline verdiği destek için Nur Sürer’e, Kastamonu tanıtımına sağladığı destek için ise Senarist Erdi Işık’a plaket verdi.