- Muhtarlar toplantısında ana gündem yine yol oldu. Yollarının yapılmasını talep eden köy muhtarları, “Yaptığımız başvurulara sürekli ‘İmkanlar dahilinde değerlendirilecek” cevabının verildiğini belirtip, “Bu imkanların artık kendi köylerimize de gelmesini istiyoruz” dediler.
- Toplantıda hazır bulunan Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi, bu eleştiri ve talebi “Muhtarlarımızın talepleri programa girerse emin olun daha değişik cevap vereceğiz” diye cevapladı.
Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda ana gündem yine “Yol” oldu.
Özel İdare Genel Sekreterliği’ne yazılı olarak ilettikleri hemen hemen her talebe “imkanlar dahilinde değerlendirilecek” yanıtı almaktan sıkıldıklarını ifade eden köy muhtarları Özel İdare’den net cevaplar beklediklerini dile getirdileri.
Köyünün çamur içinde olduğunu ve parke çalışması yapılmasını istediğini belirten ayrıca eski Daday yolunda da ikinnci kat çalışması talebi olduğunu dile getiren Çiğil Köyü Muhtarı Ercan Bezirkan, “Başvuruda bulunduk ama yapılıp yapılmayacağına dair net bir bilgi verilmedi. Bütün dilekçelerimize cevap olarak; ‘İmkanlar dahilinde değerlendirilecek” deniliyor. 4-5 senedir bekliyoruz ama bir şeyler yapılmadı” diye konuştu.
Sarıca Köyü Muhtarı İsmail Civek ise “Merkeze en yakın köylerden biri bizim köyümüz. Köy yolumun yapılması için 15 yıldır dilekçe yazıyorum. Her dilekçeme “imkanlar dahilinde değerlendirilecek” diye cevap geliyor. Çevre köylerin yol sorunu çözüldü ama bizim köyümüzün bu sorunu çözülmedi. O imkanlar neyse artık bize de gelsin” dedi.
Kirenli Köyü Muhtarı Ruşen Akbulut ile Ahlatçık Köyü Muhtarı Selahattin Karakaya da yol sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.
Toplantı sonunda muhtarların yol sorunu başta olmak üzere diğer taleplerine cevap veren İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi ise “Muhtarlarımızın talepleri programa girerse emin olun daha değişik cevap vereceğiz. Çiğil Köyü’nün talepleri ile ilgili bilgimiz var. Bu sene bu konuyla ilgileneceğiz. Programda değerlendireceğiz. Talepler bize geldiğinde çoğunlukla ‘imkanlar dahilinde değerlendireceğiz’ diye cevap veriyoruz. Programda olmayan talebi yapılmayacak bir hizmet değilse mutlaka değerlendiriyoruz. Notlarımızı alıp liste oluşturuyoruz. Fakat yapılabilir ama programda olmayan bir talep içinde yüzde yüz yapılacak deme şansımız yok. Bu noktada bize anlayışlı olun. Programda ise kesinlikle yapılacağını iletiyoruz.Birçok talep programa alınması gerekiyor. İhale açmadan yapma şansımız olmayan hizmetler kapsamına giriyor. Sarıca köyümüzün de asfalt talebi var. Burayı da notlarımız arasına almışız. Kirenli Köyü ile Ahlatçık Köyü muhtarlarımız asfaltının bozulduğunu söyledi. Öyle bir durum varsa, emin olun 2018’de buranın bakımını yaptırırız” şeklinde konuştu.
“CEPHEDE SAVAŞMAYA HAZIRIZ”
Toplantıda Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, “Biz Kastamonu’nun bin 224 muhtarı ile bu mücadele yer almaya ve o cephede savaşmaya hazırız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
CEP TELEFONU ŞEBEKE SORUNU
Köylerindeki telefon hattı direklerinin yıkık olduğunu Mayıs ayından bu yana bu soruna çözüm bulanamadığı gibi kendi köyüde dahil 5 köyde GSM operatörlerinin çekmediğini dile getiren Ortaboğaz Köyü Muhtarı İhsan Çilingir, “Geçen yıl düzenlenen toplantıda köyümüzdeki PTT hatlarının yıkık, tellerinin kopuk olduğunu ve 5 köyde GSM operatörlerinin çekmediğini dile getirmiştim. Fakat 23 Mayıs 2017 tarihinden bu yana o direkler yapılmadı. GSM operatörleri de yaptığımız başvuru üzerine bize keşif yapılacağı yönünde bilgi verdi. Ama herhangi bir çalışma yapılmadı. 5 köyde de cep telefonlarımız çekmiyor” dedi.
Sorunla ilgili Çilingir’e cevap veren Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ise köylülere çeken bir operatöre geçmelerini tavsiye etti. Yılmaz, “GSM operatörleri özel şirketler. Tamamen karlılığa bakıyorlar. Eğer bir hat çekmiyorsa, çeken bir hat varsa ona geçin” ifadelerini kullandı. Vedat Yılmaz daha sonra problemin Ulaştırma ve Haberleşme Müdürlüğü’ne yazıyla bildirilmesi talimatını verdi.