Kastamonu Hayvan Pazarı’nda dezenfekte işlemi ile muayene ve kontrollerin yapılmadığını belirten Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı’yacevap, pazarın işletmeciliğini yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden geldi.
Birlik Başkanı Osman Şekercioğlu, iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Vatandaşı tedirgin eden böyle densiz, gerçeği yansıtmayan açıklamalar, vatandaşı hayvan pazarı kapanıyormuş endişesine ve telaşına sevk ederek hayvanını ucuza satmasına yol açar. Bunun vebali de herhalde her şeyi çok bilen bu kişilere ait olsa gerek” dedi.
Kastamonu Hayvan Pazarı’nın işletmeciliğini yürüten Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Şekercioğlu, geçtiğimiz gün Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı’nın “Hayvan pazarı gerekli şekilde dezenfekte edilmiyor, muayene ve kontrol yapılmıyor” şeklindeki açıklamalarına cevap vererek, iddiaların doğru olmadığını belirtti.
Hayvan pazarı girişinde her aracın dezenfekten çukurundan geçerek giriş yaptığını ifade eden Osman Şekercioğlu, “Maşalacı’nın dediği gibi hayvanlar dezenfekte olmaz. Bütün hayvan pazarı ilaçlanmakta bu hizmet de Bayvet’ten alınmaktadır. Ayrıca her hafta bütün hayvan pazarı kireçlenmektedir. Hayvan pazarına ortalama 1500 hayvan girişi yapılıyor. Hayvan pazarına girişte her türlü kontroller birlik elemanlarınca yapılmakta, hastalık şüphesi görülen hayvanlar veteriner hekim tarafından muayenesi yapılarak pozitif olanlara giriş izni verilmemektedir” dedi.
Bu şekilde tedirgin edici açıklamaları doğru bulmadıklarını da ifade eden Osman Şekercioğlu, “Vatandaşı tedirgin eden böyle densiz, gerçeği yansıtmayan açıklamalar, vatandaşı hayvan pazarı kapanıyormuş endişesine ve telaşına sevk ederek hayvanını ucuza satmasına yol açar. Bunun vebali de herhalde her şeyi çok bilen bu kişilere ait olsa gerek” diye konuştu.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün şap, şarbon ve diğer hastalıkların takibini titizlikle yürüttüğünü de ifade eden Şekercioğlu, “İlimizde herhangi bir hastalık olmadığını ilan ettiler. Bizde hayvan pazarı ve sahada çiftçi üyelerimizle bu husustaki yaptığımız söyleşilerde hiçbir hastalık emaresi olmadığını gördük. Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzün teknik elemanları, hayvan sevki ve sağlık raporu düzenlenmesinde, gerekli muayene ve kontrolleri yaparak, dezenfekte sonrasında izinleri vermektedir. Vatandaşımız kafasını karıştıran sorumsuz beyanatlara itibar etmesin, Hayvan Pazarı’na kuşku duymadan satacağı hayvanları getirsin. Pazarımızda herhangi bir hastalık yoktur. Mevzuatlara uygun olarak pazarımız işletilmektedir” dedi.