-
AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, İnebolu Limanı satış ihalesi ve İnebolu Yolu projesi konusunda, “Ülkemizin önünü açan bir çok projede olduğu gibi ufak tefek pürüzler sıkıntılar çıktı. İnebolu Limanı ve İnebolu Yolu projelerinde bizi yolumuzdan alıkoyacak büyüklükte pürüzler yok, ama olursa aşılır” dedi; yürütmeyi durdurma kararını panik havası yaratmamak için açıklamadıklarını söyledi.
-
Halil Uluay, köy altyapısıyla ilgili çalışmalar için önlerinde kısa bir süre bulunduğuna dikkat çekti ve Özel İdaresi’nin belediye sınırları içindeki inşaatlarından bir an önce elini çekip tüm enerjisini köy altyapılarına vermesini, bu arada Özel İdare bürokratlarının da köyleri ziyaret etmesini beklediklerini vurguladı.
AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, İl Genel Meclisi Grup Toplantısında köy altyapı çalışmaları, İnebolu Limanı ve İnebolu Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“İnebolu Limanı ve İnebolu Yolu projelerinde de bizi yolumuzdan alıkoyacak büyüklükte pürüzler yok, ama olursa aşılır. Çünkü hizmetin önünde hiçbir engel duramaz. İnebolu Limanı da İnebolu Yolu da en kısa zamanda hizmete sunulacaktır” diyen Uluay, liman ihalesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararını benzeri işlerde ortaya çıkan “rutin bir pürüz” olarak değerlendirdikleri için konuyu kamuoyuyla paylaşmadıklarını belirtti ve “Çıkıp ‘şöyle oldu, böyle oldu’ demek insanları panikletmekten başka bir işe yaramazdı. Projenin devam edeceğinden bir kuşkumuz olmadığı için açıklama yapıp insanları panikletmemizin bir anlamı olmazdı” dedi.
İnebolu Limanı ve İnebolu Yolu’nun önündeki pürüzlerin en kısa zamanda aşılacağını düşündüğünü belirten Halil Uluay bu konuda şunları söyledi:
“Ülkemizin önünü açan bir çok projede olduğu gibi bu gibi ufak tefek pürüzler sıkıntılar çıktı. İnebolu Limanı ve İnebolu Yolu projelerinde de bizi yolumuzdan alıkoyacak büyüklükte pürüzler yok, ama olursa aşılır. İnebolu Limanı da İnebolu Yolu da en kısa zamanda hizmete sunulacaktır. Çünkü hizmetin önünde hiçbir engel duramaz, bugüne kadar durmadığı gibi. İhale iptal edilse bile, bir yanlış varsa o yanlış düzeltilir ihale yenilenir yine devam eder. İhalenin iptali söz konusu değil, yürütmeyi durdurma var. Ayrıntılarını çok fazla bilmiyorum ama sürecin kamuoyunda konuşulduğu gibi üç yıl kadar uzayacağını düşünmüyorum.”
Danıştay’ın, liman ihalesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararının aradan üç ay geçtikten sonra ortaya çıkması konusuna da değinen Uluay şöyle devam etti:
“İnebolu Limanı konusunda bir çok aktör var. Devlet ile liman ihalesini alan şahıs arasında gerçekleşen bir konu söz konusu. Bunlar işin açıkçası durumu bizimle paylaşmadılar. Ama bu durum ‘eyvah, kaldı bitti’ gibi bir durum olmadığı için, bugüne kadar buna benzer projelerde pürüzler çıktığı için rutin gibi geliyor. Çıkıp “şöyle oldu, böyle oldu” demek insanları panikletmekten başka bir işe yaramazdı. Bizim projenin devam edeceğinden bir kuşkumuz olmadığı için açıklama yapıp insanları panikletmemizin bir anlamı olmazdı. İnebolu Limanı’nı almak isteyen firma vazgeçse bile talipli başka firmalar da var, onlardan biri alır, devam ettirir. Bu sadece Küre madenleri ile ilgili bir proje değil. Bu İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan bir proje.”
DEMİR-UZUNER POLEMİĞİ
Milletvekili Murat Demir ve İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner arasında liman konusunda yaşanan gerginlikle ilgili soruları da cevaplayan AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, “Bir atışma olarak görmüyorum. Milletvekilimiz Murat Demir’le İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner’in arasında basına yansıdığı gibi bir durum yok. Oturup muhabbetlerini edebiliyorlar. Bazen hizmetlerin yürümesinde bu tür sohbetlerin olması gerekiyor, demek istiyorum” diye konuştu.
ÖZEL İDARE’YE MESAJ
Halil Uluay, köy altyapısıyla ilgili çalışmalar için önlerinde kısa bir süre bulunduğuna da dikkat çekti ve Özel İdaresi’nin belediye sınırları içindeki inşaatlarından bir an önce elini çekip tüm enerjisini köy altyapılarına vermesini, bu arada Özel İdare bürokratlarının da köyleri ziyaret etmesini beklediklerini vurguladı.
Uluay, bu konuda şunları söyledi:
“Yaz mevsimindeyiz. Hizmet için çok az bir süremiz var ve İl Özel İdaresi’ne çok iş düşüyor. Hemen hava şartları olumsuzlaşabilir. Bu nedenle bizim bir an önce köy alt yapılarına yönelik hizmetleri hızlandırmamız gerekiyor. İl Özel İdaresi’nin tüm enerjisini köy altyapılarına vermesini bekliyorum. Kastamonu’nun 962 muhtarlığı, 3 bin 700 yerleşim yeri var. Her sezon 3 bin 700 yerleşim yerinin tamamını siyasetçiler olarak üç ya da 4 kez ziyaret ediyoruz. Hizmeti fiilen gerçekleştiren İl Özel İdare bürokrasisinin de bu yerleşim yerlerini mutlaka ziyaret etmesi lazım. Bizim bu yerleşim yerlerini turladığımız kadar İl Özel İdare’nin de turlaması lazım ki. hizmetler daha sağlıklı bir şekilde vatandaşa ulaşabilsin. İl Özel İdaresi’nin belediye sınırları içindeki inşaatlarından bir an önce elini çekmesini ve enerjisini köylere vermesini temenni ediyoruz.”