Valilik, Belediye, KATSO, KUZKA ve özel sektör temsilcilerinin işbirliği ile hazırlanılan 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi’nde diğer illerin stantlarını gölgede bırakan çok büyük bir ilgiyi daha ilk günden yakaladık.
İyi hazırlığın karşısını gösterilen büyük ilgi ve doğru tanıtım fırsatıyla alan Kastamonu’nun standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, dede ocağı lezzetlerini tattı.
Travel Turkey İzmir 11. Turizm Fuarı ve Kongresi ile 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne doğru ve yoğun bir hazırlıkla katılan ilimizin stantları ziyaretçilerden çok büyük ilgi gördü.
Geleneksel lezzetlerin ikram edildiği ve sunumlarının yapıldığı gastronomi standı önünde uzun kuyruklar oluştu, yabancı dil bilen stant görevlileri uluslararası ziyaretçilere bilgi verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Kastamonu standını ziyaret ederek, yöresel ürünlerimizden tattı.
KATSO Başkanı Selçuk Arslan, kurtulmuş, Başaran ve Demirtaş’a hakkında bilgilendirmede de bulunduğu yöresel ürünlerimizden oluşan hediye sepetleri verdi.
Gastronomi standında yemeklerin ve yöresel ürünlerin ikram ve sunumları 3 gün boyunca sürecek.