17.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali, Dünya Şefler Birliği’nin katılımıyla Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından İstanbul’da Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Ülkenin mutfak kültürünü yurt içinde ve yurt dışında başarı ile tanıtan, dünyanın en saygın meslek kuruluşlarına da üye olan TAŞFED tarafından düzenlenen festivale katılan Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı’nda eğitim gören öğrenciler Sevim Akyün, Uluslararası Üniversitelerarası Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde Portakal ve Boza Soslu Leblebi Helvası tabağıyla altın madalya, Şevval Bıltır Uluslararası Üniversitelerarası Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde Çekme Helvalı Üryan Erik Soslu Kaymaklı Mısır Unu Tatlısı tabağıyla gümüş madalya kazandı.