Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında önceki akşam “Kış Tedbirleri” başlığı altında toplantı düzenlendi. İlgili kurumların üst düzey katılım sağladığı toplantıda, alınması gereken tedbirler görüşüldü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Karayolları Bölge Müdürlüğü de tedbirler hakkında birer sunum gerçekleştirdi.
Kış öncesinde Kastamonu’daki kurumların müdürleri Valilik koordinesinde düzenlenen toplantıda biraraya geldi.
Kışın bölgede ihtiyaç duyulan eksiklerin tespit edilip giderilmesi için koordinasyonun sağlanması adına düzenlenen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz başkanlık etti. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü salonunda düzenlenen “Kış Tedbirleri” toplantısında kurumlar üst düzey yöneticileriyle hazır bulundu.
2017-2018 kış sezonunda özellikle yüksek kesimlerde hayatı ciddi ölçüde etkileyebilecek nitelikte kar yağışı için önceden hazırlıklı ve tedbirli olmanın önemine değinen Vali Karadeniz, toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve kaymakamlıklardan bilgiler aldı.
Toplantıda il merkezi ve ilçelerdeki karla mücadele ile ilgili yaşanan sorunlar, kullanılan araçların bakım ve onarımının yapılması, sorun yaşandığında anında müdahale edilebilecek hazırlıkların yapılması, personel desteği, iletişim araçlarının etkin kullanılması, taşımalı sistem, sahada ekip çalışanlarının iletişim bilgilerinin dökümlerinin ilgili dairelere dağıtılması, vatandaşların ise metrolojiden gelen bilgiler doğrultusunda tedbirlerini alması konuları da detaylarıyla görüşüldü.
Program dahilinde açılması gereken öncelikli yolların temel prensip olarak açılacağını belirten Vali Karadeniz, “Bu konuda Karayolları’nın kendi bir sistematiği var ve her yıl hemen hemen aynı bu sistematik doğrultusunda çalışmalarını yapıyorlar. Aynı şeyi köy yollarında da uygulamamız gerekiyor ve onunla ilgili de İl Özel İdaresi de öncelikli yollarını belirlemiş durumda. Eğer bu öncelikli yollar konusunda ilçelerimizde yeterli bilgi yoksa buralara mutlaka ve mutlaka ulaştırmamız lazım, bunun yanında diyaliz hastaları, doğum hastalarının olduğu yerler, cenaze olan köyler, okul yolları, özellikle taşımalı eğitim bulunan yollar ve yine şehir içindeki okul güzergâhları da aynı şekilde önemli. Çünkü bu yolları ne kadar hızlı açarsak, eğitim öğretime o kadar çabuk başlama durumu söz konusu. Sonraki öncelik sıramızda da teknik ihtiyaçlardan kaynaklanan elektrik ve telefonla ilgili konuları da bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Karla mücadelede yer alan tüm ekipler aynı şekilde çalışma prensiplerine uygun bir şekilde hareket etmeliler. Karayolları ile Özel İdare arasında koordinasyon çok iyi sağlanmalı” şeklinde konuştu.