Münire Sokak’ta üretim ve satışını sürdürmekte olan Kırmızı Sandık; Marka Tescil Belgesi’ni alarak ürünlerini ve markasını logosuyla birlikte tescilletti.
15.yüzyıl ile 18.yüzyıl arasında Anadolu’daki önemli dokuma merkezleri arasında yer alan Kastamonu’nun el dokumalarına taş baskı ve kumaş boyama tekniği uygulanan Kırmızı Sandık’ta özgün ürünler yapılıyor.
Yöremize özgü çarşaf bağının yanı sıra iğne oyası, pul ve tığ oyalarıyla tamamlanan özel tasarım sehpa ve masa örtüleri, fularlar, şallar, namaz başörtüleri ile % 100 pamuklu kumaşlardan üretilen çocuk elbiseleri üretilen Kırmızı Sandık’ta kişiye özel tasarımlar da istek üzerine hazırlanıyor.
Kırmızı Sandık’ın marka tescili alan logosu ise üretici Mine Özgür’e elişlerini öğreten rahmetli annesinin fotoğrafından çalışılarak hazırlanmış.
4 kişisel, 5 karma sergi ile Kastamonu’da ve birçok şehirde elişi ürünleri sergilen Mine Özgür’ün Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü’nden almış olduğu el sanatları, tel kırma ve taş baskı alanlarında 3 sertifikası var.
Kendi yaşamından süzülüp kumaşa döktüklerinin yanı sıra, her biri gönül telini titreten birbirinden etkileyici hikayeleri aktardığı yayınlanmış 3 kitabı olan Mine (Akçakoca) Özgür dördüncü kitabını yazıyor.