Kentimiz yeni bir sağlık kurumuna daha kavuşuyor. Teknolojik, modern ve gelişmiş sağlık hizmetlerinin yanında deneyimli kadrosuyla bölgenin sayılı hastaneleri arasına girme hedefi taşıdığı ifade edilen Özel Nefes Hastanesi, açılış için gün saymaya başladı.
Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç, çok kısa bir süre içerisinde sağlık hizmeti vermeye başlayacaklarını söyledi, “Bizim hedefimiz Kastamonu’da yapılmayanı yapmak” dedi ve hizmet rekabeti içinde ve en iyi sağlık hizmetini sunmanın derdinde olacaklarını ifade etti.
Kentimizdeki sağlık kuruluşları arasına ikinci bir özel hastane daha ekleniyor. Kuruluş çalışmalarını tamamlayan Özel Nefes Hastanesi’nin yönetim kadrosu, dün düzenledikleri tanıtım toplantısında kurumun genel yapısı hakkında açıklamalarda bulundu.
40 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştiği belirtilen Özel Nefes Hastanesi, ileri teknoloji ve cihaz donanımıyla Dumlupınar Caddesi’nde yer alan ve 4 bin metrekare kapalı alana sahip binasında hizmet verecek.
Toplam 48 hasta yatağı ve alanında uzman hekimlerden oluşan 170 personeli ile standartların üzerinde bir sağlık hizmeti sunmayı amaçladığı ifade edilen
Özel Nefes Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Sinan Altıkulaç, hastanenin açılışı için artık gün saydıklarını, çok kısa bir süre içerisinde Kastamonululara sağlık hizmeti vermeye başlayacaklarını açıkladı.
Hedeflerinin Kastamonu’da yapılamayanları yapmak olduğunu söyleyen Op. Dr. Sinan Altıkulaç, fiyat değil hizmet rekabeti içinde ve en iyi sağlık hizmetini sunmanın derdinde olacaklarını ifade etti.
Hastanenin genel tablosu hakkında değerlendirmelerde bulunan Yönetim kurulu Başkanı Op. Dr. Sinan Altıkulaç, şunları söyledi:
“Kastamonu’nun özel sağlık anlamında bir sıkışmışlığı vardı. Eskiden 4 özel hastane vardı. Bu bire inmişti. Bu sıkışmışlığa yeni bir nefes olsun diyerek böyle bir yatırımı yaptık. Bu nefes ismi açıkçası buradan geldi. Türkçe bir isim koymak istedik. Güzel olduğunu düşünüyoruz.
Bu bina daha önce de özel hastane olarak hizmet vermişti. Binada köklü bir değişim yaptık; girişini arka kısma aldık. Hastaların rahat bir şekilde hastaneye girişlerini sağlayacağız. Bekleme alanlarını büyüttük. Koridorlarda insanların üst üste beklemesinin önüne geçmiş olacağız. Bu bina kömürle ısınıyordu, artık doğalgaza geçtik. Çevre kirliliğinin de önüne geçeceğiz. Merkezi sistem bir klima sistemi kurduk. Bina dışındaki çirkin klima görüntüsünü de ortadan kaldırdık. Havalandırma sistemini tamamen yeniledik. Hastane enfeksiyonlarının önüne geçmek için daha steril bir havalandırma sistemi yaptık. Hastalarımız genelde yenidoğan servisinde yatan bebeklerini göremediklerini söylüyordu. Yenidoğan servisinde günün belli bir saatinde bebeklerini görebilecekleri bir alan oluşturduk. Bu sayede özlemlerini giderebilecekler. Yenidoğan yoğun bakım ünitemizi ikinci seviye olarak planlıyoruz. Bunun da altyapısını tamamlıyoruz.
Mutfak, çamaşırhane, depo ve arşiv alanlarını bina dışına çıkarttık. İdari personelin bürolarını da dışarı çıkardık. Binayı tamamen medikal anlamda kullanacağız. Zorunlu olmayan bölümleri bina dışına çıkardık. Hastanenin hemen karşı kısmında yeni bir bina yaptık. Yeni bir bina daha yapacağız. İdari personelin ofisleri de o bölümde olacak. Orada aynı zamanda eczane, optik gibi sağlık üzerine işyerleri olacak. Bir diş hekimi arkadaşımız yine burada hizmet verecek. Kendisi Kastamonu’da bildiğimiz kadarıyla ilk çocuk diş hekimi. Çocuklardaki diş tedavisi genelde genel anestezi altında yapılması gerekiyor. Biz hastane olarak bu vatandaşlarımıza ameliyathane ortamında diş tedavilerini olma imkanı da sunacağız.
Hastanemizin hemen yanından geçen bu cadde artık bir sağlık caddesi konumuna kavuşmuş olacak.
DAHA BÜYÜK YATIRIM HEDEFİ
“48 yatağa kadar çıkabiliyoruz. Odalarımız tekli oda olarak planladık. Üç süit odamız var. Yatak kapasitesini daha da artırabilirdik. Ancak bir hastalar için rahat alanlar oluşmasını istedik. İlerleyen zamanlarda daha fazla branşında içerisinde olacağı bir yatırım yaparız. Şehir içinde değil de İnebolu yolu üzerinde daha büyük bir yatırımı da ilerleyen zamanlarda yapmayı planlıyoruz.
“HEDEFİMİZ YAPILMAYANI YAPMAK”
“Bizim hedefimiz Kastamonu’da yapılmayanı yapmak. O anlamda bir gastroentereloji bölümünü hastanemizde açıyoruz. Yapacağı işlemler anlamında da Kastamonu’da ilk olacağız. Diğer yan dallarda da hizmet verebilmemiz için öncelikle ana kadronun oturması lazım. Bu tabii sadece bizim elimizde olan bir şey değil. Devletimizin de bu yan dal kadrolarını Kastamonu’ya vermesi lazım. İnşallah el birliğiyle hepsini aşacağız ve olmayan branşları Kastamonu’ya kazandıracağız.”
YAŞAR ÇELİK
Hastanenin Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Çelik de, düzenledikleri tanıtım toplantısında, sağlık sektörüne girmeye nasıl karar verdiğini şöyle açıkladı:
“Ben bu sektörün dışında iş dünyasında olan bir kişiyim. Memlekette böyle bir hastaneye ihtiyaç vardı. Babamın rahatsızlığı esnasında yaşadığımız sıkıntı benim hep içimdeydi. Sinan Altıkulaç’tan böyle bir yatırım için teklif gelince direkt kabul ettim. Çünkü babamın sağlık için yaşadığı sıkıntıyı gördüm. Memleketimize bir şeyler yapmak için böyle bir oluşumun içerisinde oldum.”
KAYHAN YAMAN
Hastanenin Genel Koordinatörü Kayhan Yaman ise böyle bir oluşum içerisinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Ben 41 yıldır sağlık sektörünün içerisindeyim. Böyle bir yatırım hiç kolay değil. Bu yatırımı gerçekleştirmek için hiçbir sorumluluktan kaçmayan hastanemizin yönetim kadrosunu tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu hastane gerçekten sıfırdan kuruldu. Binanın eskiden bir hastane olmasının hiç önemi yoktu. Havalandırmasından ısıtmasına kadar sıfırdan kuruldu. Her şeyiyle yenilendi.
Hastane yönetiminde insan ve hekim faktörü çok önemli. Çok çok iyi hekimlerle yola çıkıyoruz. Cihaz donanımı noktasında ileri teknoloji cihazlar alındı. Hizmet verdiğimiz branşlarda il dışı sevklerin önüne geçebilecek bir teknoloji ile donatıldı bu hastane. Bizim işimizde hasta memnuniyeti çok önemli. Hasta bekleme salonları özellikle çok geniş tutuldu. Her bir branşın bekleme salonları ayrı oluşturuldu. Hastanede bir kalabalık olacak, ama insanlar tarafından çok fark edilmeyecek. İğneden ipliğe bir hastane açmak için 10 bin kalem mal gerekiyor ortalama. İçinde bulunduğumuz süreçte tedarik anlamında da zaman zaman zorlandığımız anlar oldu. Ama tüm bu sıkıntılar aşıldı. Kastamonu benim memleketim. Böyle güzide bir yatırımın kazandırılmasında küçük de olsa bir payım olduysa çok keyif aldığımı söyleyebilirim.”
HANGİ ALANLARDA HİZMET VERİLECEK?
Altıkulaç’ın, hekim kadrosunu oluştururken liyakat ve tecrübeyi en önemli kriter olarak tuttuklarını vurguladığı Özel Nefes Hastanesi, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıklı ve Doğum, Göz Hastalıkları, Dahiliye, Kulak-Burun-Boğaz, Üroloji, Çocuk Hastalıkları, Mikrobiyoloji, Anestezi, Radyoloji ve Biyokimya bölümlerinin yanında hastalarına diyetisyenlik ve psikoloji alanlarında da hizmet sunacak.
Altıkulaç’ın başkanı olduğu hastane yönetim kurulundaOp. Dr. Muhittin Öncü ve Yaşar Çelik yer alırken, Başhekimlik görevini de yine deneyimli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Muhittin Öncü üstlenecek. Dr. Oktay Altunay Başhekim Yardımcısı, Kayhan Yaman Genel Koordinatör ve Arzu Dinç de Hemşirelik Hizmetleri Direktörü olarak hastanenin yönetim kadrosunda yer alacak.
SGK, özel sigortalar, tamamlayıcı sigortalar ve bankalarla da anlaşmalı çalışacak hastane, Kastamonululara sağlık hizmeti konusunda yeni bir “nefes” olacak.
SAĞLIK KADROSUNDA KİMLER VAR?
Özel Nefes Hastanesi’nin sağlık kadrosunda ilk etapta yer alacak isimler şöyle:
Göz Hastalıkları: Op.Dr. Muhittin Öncü, Op.Dr. Alper Şanlı, Op.Dr. Emre Uzunoğlu, Op.Dr. Murat Topçu.
Genel Cerrahi:Op.Dr. Hayati Malçık.
Kulak-Burun-Boğaz: Op.Dr. Kübra Topal.
Kadın Hastalıkları ve Doğum: Op.Dr. Saadet Hızarcı ve Op.Dr. Ece Kalkan.
Çocuk Hastalıkları:Uz.Dr. Fethiye Yıldız.
İç Hastalıkları (Dahiliye): Uz.Dr. Fatma Akyel, Uz.Dr. Mehmet Binici.
Radyoloji: Uz.Dr. Ahmet Özden.
Anestezi:Uz.Dr. Adem Karabıyık.
Biyokimya: Uz.Dr. Kürşat Kadir Canlı.
Mikrobiyoloji:Uz.Dr. Erdoğan Büyükyazıcı.
Acil Servis: Dr. Oktay Altunay, Dr. İlyas Cuma.
Eczacı: Ayşenur Uzun.
Diyetisyen: Laden Hekimoğlu.
Psikolog: Simge Özdemir.
Kardiyoloji, Gastroentereloji ve Üroloji bölümlerinde görev yapacak isimlerin ise resmiyet kazandıktan sonra açıklanacağı belirtildi.