Evvela tüm yurtla birlikte ilimizde de yapılan yerel yönetim seçimleri, ardından yenilenen İstanbul BBB seçimi derken Kastamonu namına adeta zaman durdu, varsa siyaset, yoksa siyaset, hadi 31 Mart’a kadar tamam da, 23 Haziran’a kadar uzayan zaman kayıptır ilimiz namına…
Kastamonu’nun sorunlarına sıra gelsin bir zahmet.
Altyapı…
Üstyapı.
Toplum, bisiklet misalidir, pedalları dönmezse yol alamaz, düşer kalır, yerden kaldırmak ve yaralarını sarmak kolay iş değildir…
En az 6 aydır pedal dönmüyor Kastamonu’da, hamaset şelalesi altında ilimiz, sırılsıklam.
31 Mart’tan sonra Kastamonu için seferberlik vaktiydi güya, partilerden meslek odalarına ne beyanatlar ne beyanatlardı seçim ertesinde…
“Hikaye”.
Siyaset esnafı İstanbul’daydı tam kadro…
Meslek odaları, sivil toplum, “kanaat önderleri” bahar uykusunda.
“Mitil” neyse…
İstanbul’u mesken tuttu Kastamonulular.
Laf karın doyurur mu?…
6 ay kuru lafla geçti.
(İktidar partisi milletvekillerini gören var mı son 3 aydır? Merkez belediyeyi kaybetmek bu kadar mı motivasyon bozucu?…
Muhalefet vekili ise geçici görevlendirme ile İstanbul Fatih’teydi aynı süre zarfında.)
İntihar, cinayet, kanser, trafik kazası, kapanan şantiyeler, ödeneksiz okul projeleri, üniversite, işsizlik, göç, mülteci…
Liste uzun.
Kastamonu’yu konuşalım artık…
Memlekete yazık.
Kastamonu Üniversitesi Radyosu
Radyosu olmayan üniversite yok adeta ülkemizde, Gümüşhane Üniversitesi Radyosu’nu dinliyorum misal…
Bitlis Eren Üniversitesi Radyosu’nu öneririm, 24 saat yayın.
Adıyaman Üniversitesi Radyosu misal…
“ADYÜ FM, Adıyaman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren bir üniversite radyosudur. Adıyaman merkezi ve çevresinde FM 95.3 frekansından dinlenebilen ADYÜ FM, internet üzerinden de dünyanın her yerine Adıyaman Üniversitesi’nin sesini ulaştırabilmektedir. Radyomuz, eğitim, sağlık, spor. sanat, edebiyat, kültür ve sosyal içerikli programlarının yanı sıra geniş müzik yelpazesi ile dinleyicilere keyifli dakikalar yaşatmaktadır. Radyomuzda, akademik ve idari personellerimizin yanı sıra öğrencilerimize de program hazırlama ve sunma imkanı verilmektedir. Son teknoloji cihazların kullanıldığı ADYÜ FM, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda önümüzdeki yıllarda öğrenci alımına başlayacak olan Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğrencileri için de bir staj merkezi olacaktır.”
Özel ve kamu üniversitelerinin radyoları muhteşem, Boğaziçi Üniversitesi radyosundan tutun, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ne kadar…
İletişim fakülteleri başı çekiyor radyo mevzusunda.
Radyoyu geçtim, internet üzerinde yayın yapan üniversite televizyonları var…
“Karabük Üniversitesi 3 Nisan Televizyonu”.
Bartın Üniversitesi Radyosu var…
Tarihe kayıt.
Kastamonu Üniversitesi’nin niçin radyosu yok?…
Diğer üniversitelerden eksiği ne?