“Kastamonu Üniversitesi 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu”nda, bir “bulgu” konusunda“2015 ve 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporları”naatıf yapılıyor ve o vakit kaydedilen eksiklerin giderilmesinin henüz tamamlanmadığı belirtilerek “Sonraki denetim yılında söz konusu hususlara ilişkin kontrol işlemlerine devam edilecektir” deniliyor…
“Pösteki” mi saydı Kastamonu Üniversitesi geçen o kadar sürede?
Rapordan ilgili kısmı alıyorum…
İçeriğe girmeden, sadece “pösteki” mevzusunu veriyorum.
“BULGU 5: İrtifak Hakkı Sözleşmesi İle Yaptırılan Yurt Binasına İlişkin Eksiklerin Bulunması.”…
“2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51’inci maddesinin (g) bendine göre pazarlık usulü ile ihale edilen ‘49.020 m2 Öğrenci Yurdu Yapımı ve İşletmesi ile 100 Adet Öğrenci Evinin Hibe Olarak Yapım İşi’ için hak lehtarı ile 249 ay (20 yıl 9 ay) için irtifak hakkı sözleşmesi 01.11.2012 tarihinde imzalanmıştır. 2015 ve 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporlarında söz konusu irtifak hakkı sözleşmesi ile yurt yapım işine ilişkin bulgulara yer verilmiştir. Bunun üzerine Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü ilgili kurumlar ve hak lehtarı ile gerekli yazışmalar yapmıştır. Söz konusu yazılar üzerine hak lehtarı tarafından üniversiteye teknik raporlar sunulmuştur. Ayrıca Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Yapı Zemin İnceleme ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 22.09.2017 tarihinde hazırlanan değerlendirme raporunda TDY-2007 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre uygun olduğu ve herhangi bir güçlendirmeye ihtiyaç duyulmadığı kanaatine varılmıştır. Kastamonu Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise söz konusu yazılara istinaden bir teknik inceleme raporu düzenlemiştir. 10.01.2018 tarihli söz konusu raporda…”…
Raporda ne yazdığını meraklıları Sayıştay web sayfasında okuyabilirler.
Devam edelim…
“Söz konusu rapor sonucunda irtifak hakkı sözleşmesi ile yaptırılan yurt binalarının uzman ve yetkili kurumlarca hukuki, idari ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri gereğince detaylı olarak incelenmesi gerektiği kanaatine varılmıştır. Sonuç olarak, Sayıştay Denetim Raporu bulguları ile üniversite birimleri tarafından tespit edilen hususların giderilmesine yönelik çalışmalar bulunmasına karşın hala bazı eksikliklerin olduğu görülmüştür. Kamu idaresi cevabında; ‘Başkanlığınız denetim raporunda tespit edilen bulguda irtifak hakkı sözleşmesi ile yaptırılan yurt binasına ilişkin eksiklerin olduğu bildirilmiştir. Konu ile ilgili Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının yazısı sunulmuştur’ denilmektedir. Sonuç olarak Kamu idaresi tarafından gönderilen cevapta, söz konusu yurt binasına ilişkin olarak Sayıştay Denetim Raporları doğrultusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi ve belgelere yer verilmiştir. Bir sonraki denetim yılında söz konusu hususlara ilişkin kontrol işlemlerine devam edilecektir.”
Sayıştay raporunun muhatabı olan üniversitenin eski yönetimi gitti…
Yeni yönetimin yoğurt yiyişini göreceğiz.
2019 raporunda okuruz…
Eksiklerin giderilip giderilmediğini.
Bakan Selçuk’a duyrulur
“İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı 02 Ocak 2020 Perşembe günü İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Bahçacıoğlu başkanlığında Müdür Yardımcıları Yaşar Dolapçı, Mesut Şeker, Şube Müdürleri Ahmet Şirin, Cemalettin İpek ve 19 İlçe Milli Eğitim Müdürü katılımıyla Devrekani ilçemizde yapıldı”…
İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasında yayımlanan yukarıdaki metne dikkat edin.
Müdür erkek, yardımcıları erkek, şube müdürleri erkek…
Kusursuz imlaya bakılırsa metni yazan da olsa olsa erkek.
Fotoğrafa dikkat edin…
İlçe müdürleri erkek.
İli ve ilçesiyle Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü idare kadrosu…
Tepeden tırnağa erkek.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ulaşır mı ulaşmaz mı bu yazı bilmem ama…
Bu halin bir izahı var mı?
“Milli”lik nerede?…
Resmen “cinsiyetçi” bir durum.
“Eğitim” nerede?…
Resmen “eğitimsizlik”.
Bakan Yardımcısı hemşerimiz Mustafa Safran…
Şerife Gelin’lerin, Halime Çavuş’ların, Selman İzbeli’lerin şahsında “kadın kimliği” vücut bulan Kastamonu’ya yakışıyor mu bu tablo?
MUSTAFA AFACAN