Bu haftaki lezzet durağımızı çok sevdiğim ve saygı duyduğum üniversite hocamızın tavsiyesi üzerine buldum.
“Gidip gör, tavsiye ederim” dedi, ben de gittim, gördüm ve tattım. İçeriye bir girdim neredeyse tüm üniversite hocaları, kamu çalışanları içeride.
Kuzeykent Toplu İş Merkezi Z Blok No:8’de Sadık Usta’nın yeri. Pastırmalı ekmek dahil tüm pide çeşitleri, lahmacun, güveç, çorba, sulu yemekler, tatlılar ve daha fazlası.
Sadık Usta inanılmaz konuşkan, sevimli, neşeli ve işinin ustası biri…Çalışanlar ayrı bir ilgili, sanki gelen müşterilerin ne sipariş edeceğini biliyorlar.
Düğün, nişan ve özel günlerde toplu yemekler de yapılıyormuş.
“Yemeklerin yanında mevsim salata, yayık ayranı ve çay ikramımızdır” diyor ve işinin ustası Sadık Şabanoğlu ile koyu bir muhabbete başlıyoruz.
“Kastamonu Karadere Cebeci köyündenim. 1994 yılında bu işe bulaşıkçılık yaparak başladım yani tam mesleğimin mutfağından geliyorum diyebilirim.
Uzun süren bir ustalık maceram oldu ve 10 ay önce burada Sadık Usta’nın yeri olarak başladık. Bir yıla yaklaşan bir zamanda inanılmaz müşteriler ve dostlar edindim.Yani müdavimlerimiz var ve tercih edilen bir yer olduk.
Burada et dönerimizden pide çeşitlerine kadar hepsini yapıyoruz, ayrıca sulu yemeklerimiz mevcut. Odun ateşinde pidelerimiz yapılıyor. Sulu yemeklerimizin çeşitleri günlük olarak değişir.
Fiyatlarımız düşük, kalitemiz ve porsiyonlarımız büyük, burası iki katlı bir yer. 45 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz.Yaz döneminde ise dışarıya koyduğumuz masa ve sandalyelerle kişi sayımızı daha da artırıyoruz.”
Bazen hiç ummadığınız yerde ummadığınız lezzetler karşınıza çıkıyor ve yemek algınızı değiştirebiliyor.
Hep söylüyorum ve yazıyorum, damak lezzeti kişiden kişiye farklıdır, ama işin içine lezzet yanında güleryüz de dahil ediliyorsa değme tadına.
Hizmet birçok yere göre üst sıralarda.Zaten lezzetin yanında gittiğim yeri yazabilmem için başka değerlendirmelerimde oluyor.Bir mekan, Lezzet Duraklarına girmeyi hak ediyorsa yazarım, girip çıktığım ama kaleme almadığım alamadığım yerler de mutlaka oluyor.Birimizin sevdiği bir yeri veya lezzeti başka biri illa sevecek diye bir kural yok.
Bunun için annelerimiz, eşlerimiz, “En sevdiğin yemeği yaptım veya yapacağım” der. Herkesin kendine özgü bir damak lezzeti var.
Ancak şimdiye kadar lezzet duraklarına aldığım her yer müşterilerinden de tam not almıştır.
“Aç olana dokuz yorgan örtmüşler yine de uyuyamamış” der eskiler.Açken lezzet farklı tokken farklı olur, bir Çerkeş atasözü de “Yiyeceği kötüleyen kişinin sofrasında yemek yeme” der; anlayana!
Kuzeykent’in en merkezi bölgesinde, Toplu İş Merkezinde Sadık Usta’nın Yeri…Dekorasyondan daha çok lezzet arıyorsanız uğramanız gereken bir lezzet durağı.
Paça çorbası, ciğer (Ben pilavlı tercih ettim) ve kuşbaşılı pide harika; kendi fırınlarından çıkan kebapçı pidesi ile servis edilen döner insanın başını döndürüyor.
“Yapılan yemeğe sevgimizi katmamız gerekirken, yemek yaparken kaybedilen zamana yanıyoruz.” (Paulo Coelho)
Yazı ve Fotoğraflar: Bülend Çadırcıoğlu