Bir restoran işletmesinin başarılı olabilmesi için çeşitli püf noktaları vardır. Bunlardan en önemlileri olarak işin sevilmesini, müşteriye davranışları, hızlı servisi, işyerinin hijyenini ve makul fiyatları sayabiliriz.
Hizmet kalitesinin yanında müşteriye sunulan ürünlerin kalitesi de olmazsa olmazlardandır elbette.
Bunların hepsi ve bunlar gibi daha başka maddeleri bir araya getirdiğinizde başarılı olmamak mümkün değil.
Bu yazımızdaki lezzet durağımız, saydıklarımızın yanında müşterinin içeriye girdiği anda ferahlık duygusu veren, dört katlı bir mekana sahip, aynı anda 400 kişi ağırlayabilen ve Kastamonu’da 19 yıldır hizmet veren Etli Restoran.
“Dört katlı” dedim, ancak Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılan ve beşinci katı oluşturacak bir de terası var Etli’nin.
İçeride yok yok, gelenlerin rahat edebilmesi adına herşey düşünülmüş çocuk oyun parkı, bebek bakım odası, mescit gibi.
Bütün bunlar özenle düşünülürken yemek lezzetleri ve çeşitleri göz ardı edilmiş olabilir mi? Asla… Zaten sloganları da “Eşsiz Lezzetlerin Adresi”…
Cumhuriyet Caddesi, Belediye köprüsü kavşağı İzbeli Sokak No: 6/A adresinde hizmet veriyorlar.
Menülerinde nefis paça çorbasından kuzu tandıra, Kilis tavadan, testi kebabına, pide çeşitlerinden, Trabzon peynirlisine, et dönerinden İskender kebabına, Urfa Kebap’dan Ali Nazik’e kadar her çeşit var. Hepsini yazmaya kalkarsam yazı uzayıp gidecek…
Sadece testi kebabını bir gün önceden sipariş etmeniz gerekiyor, diğerleri ise anında emrinizde ve hepsi de damağınıza göbek attıracak derecede lezzetli.
Etli Restoran’ın sahibi Hasan Kadiroğlu rahatsız olduğundan kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve işyerinde yeğeni Ender Kadiroğlu ile sohbet ediyoruz.
“Amcam Hasan Kadiroğlu 35 yıldır bu mesleğin içinde. Çocukluğunda bu mesleğe başlamış. Çıraklığından patronluğa kadar bir meslek serüveni var.
İşyerimiz sabah 07.00’de açılır, hizmetimiz gece 23.00’e kadar devam eder. Sabahları kahvaltımız mevcut. Döner, İskender ve tüm pide çeşitlerimiz var.
Etimizi standart olarak besicimizden alır kendimiz keser, kendimiz işleriz. Et ürünlerimizde dana eti kullanırız.
Kastamonu şehir içinde her semte servisimiz mevcut.
Bu binada ilk önce iki katta hizmet veriyorduk şimdi beş kat da bizim kullanımımızda ve 400 kişi kapasiteli. İşyerimize ait otoparkımız ve vale hizmetimiz bulunmakta.
Senelerdir şehir içinden ve şehir dışından gelen değişmeyen müşterilerimiz var. Tekrar tekrar gelen misafirlerimiz memnuniyetlerini ifade ediyorlar ve bu da bizi daha çok motive ediyor.”
Kastamonu’da değişik lezzetler arayanlar Kilis tava ve testi kebabını bir kenara not etsinler. Tekrar hatırlatayım, testi kebabını bir gün önceden sipariş etmeniz gerekiyor.
Şehir merkezinde kolayca ulaşabileceğiniz bu mekanda lezzet ve ambians çok iyi.
Hani bazı işyerlerinde esas işyeri sahibi olmayınca çalışanlar biraz işi önemsemezler sanki, ancak Etli Restoran’da gördüğüm personel işlerinde dikkatli ve müşteri odaklı.
Restoranlarda önünüze getirilen menü, yemeklerin ve sunulan hizmetin aynası gibidir. İşte Etli Restoran’ın menüsü de işletmenin aynası gibi, sanki bir ansiklopedi.
Lezzet duraklarımıza aldığımız Etli Restoran, gerçekten de lezzetli yemek çeşitleri ile sipariş verirken seçim yapmakta zorlanacağınız bir yer.
- ••
Bilgelik bundan sonra ne yapılacağını, beceri bunun nasıl yapılacağını bilmek, Erdem ise bunu yapmaktır. (ANDRE STARR JORDON)
YAZI VE FOTOĞRAFLAR
Bülend Çadırcıoğlu