Kastamonu Valilik binasının restorasyonu ile birlikte yeniden projelendirilen, interaktif ve çağdaş müzecilik ilkeleri ile yenilenmiş yüzüyle ziyaretçilere kapılarını açan Kastamonu Kent Müzesi 2. yaşını dolduruyor.
Açıldığı günden bu yana her geçen gün ziyaretçi sayısı artan ve Kastamonu’yu doğru, bilimsel ve etkileyici anlamda aktarmak konusunda ilk sıraya yerleşen Kastamonu Kent Müzesi 2. yaşını dolduruyor. Ülkemizdeki ünik müzelerden biri olarak interaktif yapısıyla her geçen gün daha çok ilgi çeken Kent Müzesi 24 Ocak Çarşamba günü gerçekleştireceği toplantı ile son iki yılın dökümünü sunacak. Kuruluş yıldönümü etkinliklerinde Kent Müzesine eser, kitap ya da efemera belge ve fotoğraf bağışında bulunan hemşehrilere de bir plaket sunumu yapılarak Kastamonu Kent Kültürüne olan katkıları taltif edilmeye çalışılacak.
Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi de konuşulacak
2023 yılı başından itibaren Kent Müzesi ile birlikte yönetilen ve yıl boyu etkinliklerin ortak bir şekilde yapılığı Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nde yıl boyu yaşanan gelişmeler, ileriye yönelik projeler de yıldönümü etkinliklerinde programa katılanlarla paylaşılacak.
Kent Müzesi Bilim Günleri insanları yerleşik yaşamın ve tarımın başlangıcına götürecek
Kastamonu Kent Müzesi’nin 2. yıldönümü etkinlikleri kapsamında bilim günlerinin de startını veriyor. “Kent Müzesi 2024 Bilim Günleri”, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı çerçevesinde desteklediği ve ünlü yönetmen Sevinç Baloğlu’nun çektiği “Tohum” belgeselinin özel gösterimi ile başlayacak. İnsanoğlunun Neolitik Dönemde yerleşik yaşamla birlikte tarıma geçişinin ve ilk tohumu ehlileştirmesinin öyküsünün anlatıldığı belgeselin ardından “Neolitik Devrim ve Tarımın Başlangıcı” paneli dinleyicilerle buluşacak.
“Kent Müzesi 2024 Bilim Günleri” etkinlikleri Avrupa Birliği Türk Delegasyonundan koordinatör ve ünlü gazeteci Ümit Sezgin açılış konuşması yaparak “Tohum” belgeselinin çekim süreci ve Anadolu’nun insanlık mirasına armağanı olan tohum ve tarım hakkında bilgiler verecek. Anadolu ve Balkanlar prehistoryasının en önemli ismi olan arkeolog Profesör Mehmet Özdoğan, belgeselin yönetmeni Sevinç Baloğlu, Arkeoloji ve Sanat Yayınları sahibi Nezih Basgelen, arkeolog ve üretici Mustafa Afacan yine bir arkeolog olan Dr. Murat Karasalihoğlu’nun moderasyonunda insanlığın tarıma geçişi, ilk tohumlar ve tarımın dünyaya yayılmasını son bilimsel veriler ışığında panelde tartışılacak.
Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinde 25 Ocak Perşembe günü yapılacak etkinlikler saat 14.00’de başlayacak. 14.00 – 15.15 arasındaki belgeselin gösteriminin ardından 15.30’da panele geçilecek.