Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezi’ni (KAGİDEM) anlattı, iç pazarı bile aşıp, ihracat yapan girişimci kadınların başarı hikayelerini bu sayede gördük ve imrendik…
“Kastamonu Kadın Girişimci Destek Merkezi” neden kurulmasın?
“Ekonomik büyüme” yanı sıra “sosyal kalkınma” örneği “21” yeni girişim Gaziantep’te…
Yerelden küresele.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın “Yerelden küresele kalkınma vizyonumuz meyvelerini veriyor. Öncülük ettiğimiz KAGİDEM, Gaziantep’in girişimci kadınlarına destek oluyor. Kendi işinin patronu olan, ihracata başlayan cesur kadınlar, başarı hikayeleriyle bizleri gururlandırıyor” sözlerini yakın gelecekte “Kastamonu” için okumak ne güzel olur?…
Kastamonu kadınının geçmişten getirdiği “girişimci” ruh, böylesi bir “kurum” ile taçlansa keşke.
“KAGİDEM”…
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten İpek Yolu Kalkınma Ajansı (İKA), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliğinde kuruldu.
Misyon olarak “Gaziantep’te iş piyasasına girişimci olarak katılmak isteyen kadınların, özellikle işlerini kurma aşamasında yaşadıkları ekonomik sıkıntılara çözüm getirmek” belirlenmiş…
Kapsamlı bir bina hayata geçirilmiş durumda.
5 milyon 500 bin TL yatırımla hayata geçen KAGİDEM’de “21” girişimci kadına “işlik, eğitim, danışmanlık” destekleri sunuldu… “Terlik ve ayakkabı sayası, kolonya, mum, seramik, lokum, ahşap hediyelik kutuları, halı, çocuk kıyafeti” üretimleri ihracatla buluştu.
(Detaylı bilgi www.kagidem.com ve www.sanayi.gov.tr adreslerinde var…
Kastamonu için önemli bir örnek.
Gaziantep “kadın girişimciliği” alanında ülkemizin öne çıkan illerinden…
“Tecrübe alımı” muhakkak ilimiz için faydalı olacaktır.)
İlimizde son yıllarda “kadın girişimciliği” alanında elbette kayda değer emeğe imza atıldı ve atılmaya devam ediliyor…
“Kastamonu Dokuma Kooperatifi” yıllarını giderek anımsıyoruz.
Daha fazlasını yapmak, daha çok kadın girişimciye ulaşmak, başarı hikayeleri yazmak olası…
“Kamu, yerel yönetim, meslek odaları” işbirliğinde “sürdürülebilir” kurum ve projeler kadın girişimciliğinin yolunu çok daha fazla açacaktır.
Not: Özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarla katkı sunanlara verilen “Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri” sahiplerini buldu…
“Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği” ile “Türk Edebiyatı Vakfı” ve “Türk Kültürüne Hizmet Vakfı” 2021 yılı ödüllerinin yeni sahipleri olarak belirlendi.
“Yerel” olması açısından ilimize örnek…
“Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği”, bu yıl 21’incisi düzenlenen Anadolu’nun en uzun soluklu caz müziği festivalini başarıyla gerçekleştirmesi nedeniyle ödülle buluştu.
Kıymetli hemşerimiz Fahri Özbek’in seneler öncesi dile getirdiği ve senelerdir anımsattığımız “Kastamonu Vurmalı Çalgılar Festivali” keşke hayata geçebilse…
Afyonkarahisar’dan Kastamonu’nun ne eksiği var?
Üstelik…
“Yerel kimlik” kavramını tam anlamıyla ifade eden bir festival.
Anımsatmayı sürdüreceğiz…
Unutulmazsa, gerçek olur.
MUSTAFA AFACAN