Kastamonu Entegre’nin yeni yatırım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Avni Çakır, bu yatırımların Kastamonu ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
OSB’deki tesisi karış karış gezen Vali Çakır’a bilgi veren Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç, eski fabrikanın 125 milyon Euro’luk yatırımla taşınmasıyla birlikte yıllık 260 bin metreküp olan üretim kapasitelerinin 500 bin metreküpe çıkarılacağını belirtti, “Kastamonu yatırımımız tamamlandığında, kapasite artışıyla birlikte 100 kişi bandında ek istihdam oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Vali Avni Çakır, yeni yatırımlarıyla gündemde öne çıkan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayinin OSB’deki tesisini ziyaret etti.
Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç’tan yeni yatırımlar ve üretim süreciyle ilgili detaylı bilgi alan Vali Avni Çakır, fabrikanın tamamını gezdi.
Yeni yatırımlardan ve bunun Kastamonu ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkıdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çakır:, “Yeni yatırımları yerinde görme imkanımız oldu. Her geçen gün büyüyen ve Kastamonu ekonomisine de önemli katkılar sağlayan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi firmamıza çalışmalarında başarı diliyoruz” dedi.
“YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 500 BİN METREKÜPE ÇIKACAK”
Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç, ziyaretle ilgili şunları söyledi:
“Sayın Valimiz her daim sanayicinin yanında oldu ve olmaya da devam ediyor. Kendisine bu ziyaretlerinden ötürü de Kastamonu Entegre ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız. Sektörümüzdeki ilk yatırımımız olan Kastamonu’daki yonga levha tesisimiz, yıllık 260 bin metreküp üretim kapasitesiyle hizmet veriyordu. Şirketimize adını da veren bu tesisin kapasitesini, iç pazar taleplerini de göz önünde bulundurarak artırmaya karar verdik. Şehir merkezinde kalan yonga levha tesisimizi 125 milyon Euro düzeyinde yatırımla MDF tesisimizin de yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıyarak hem tek lokasyonda entegre bir çatı oluşturacağız, hem de Kastamonu’daki yonga levha üretim kapasitemizi yıllık 500 bin metreküpe çıkaracağız.”
“100 EK İSTİHDAM”
Enüs Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de altı lokasyondaki tesis ve ofislerimizde 3 bini aşkın çalışanımızla yarım asırlık köklü bir aileyiz. Kastamonu yatırımımız tamamlandığında, kapasite artışıyla birlikte 100 kişi bandında ek istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ihracatçı sektörlerine hammadde sağlamak ve iç pazarın ihtiyaçlarını karşılamak üzere, cesur yatırımlar yapıyoruz. Amacımız yerli üreticilerin ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek, üretim kapasitemizi yeni üretim teknolojileriyle destekleyerek teslimat sürelerimizi daha da kısaltabilmek. Bu yatırımlar bizi küresel rekabette de daha ileriye taşıyacaktır.”
“SON 10 YILDIR İLK 50 ŞİRKET ARASINDAYIZ”
Koç, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6,5 milyon metreküp/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4 bin 500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 şirket arasındadır. ‘İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı’ unvanına sahip olan Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısıdır. Kastamonu Entegre, Türk Standartlarına Uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB/EPA standartlarında üretebiliyor. ‘Floorpan’ ve ‘Artfloor’, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren Blue Angel (Mavi Melek) sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmaları gerçekleştirmektedir.”
(HABER SERVİSİ)