KATSO 28-29 Nisan tarihlerinde Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenecek “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”ne katılacak.
İlimizdeki geleneksel ürünlerin coğrafi işaret çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden KATSO Başkanı Arslan, “Coğrafi işaret tescili yapılmış olan ve başvuru süreçleri devam eden ürünlerimiz ile zirveye katılıyoruz” dedi.
KATSO zirveye coğrafi işaret alan Taşköprü sarımsağı, Taşköprü kuyu kebabı, Tosya sarıkılçık pirinci, başvuru süreci devam eden siyez bulguru, Kastamonu çekme helvası, üryani eriği, Kastamonu pastırması ve başvurusu yapılacak Kastamonu simidi, siyez unu, Tosya çakısı ile katılıyor.
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) 28-29 Nisan tarihlerinde Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenecek “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”ne katılacak.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Ankara Üniversitesi, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı’nın katkılarıyla ATO Congresium’da gerçekleştirilecek zirvede yerli ve yabancı uzmanlar, oda ve borsalar, üreticiler, üretici birlikleri, belediyeler, kalkınma ajansları, üniversiteler ve perakende sektörü temsilcileri bir araya gelerek tecrübe ve fikirlerini paylaşacaklar.
Arslan: “Coğrafi işaret ürünün sürdürülebilirliği ve üreticinin menfaati açısından önemli”
İlimizdeki geleneksel ürünlerin coğrafi işaret çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arslan, “Coğrafi işaret tescili yapılmış olan ve başvuru süreçleri devam eden ürünlerimiz ile zirveye katılıyoruz” açıklamasında bulundu.
Coğrafi işaretli ürünlerin tüketiciler tarafından tercih edildiğini ve bu sayede kırsal istihdamda artış olduğunu kaydeden KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, “Coğrafi işaret, o ürünün o bölgede üretildiğini göstererek hem ürün için bir kaliteyi işaret ediyor hem de bölgenin tanıtımına katkı yapıyor. Ürünün sürdürülebilirliği ve üreticinin menfaatlerinin korunması açısından coğrafi işaret tescilini KATSO olarak son derece önemsiyoruz ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz” dedi.
KATSO 10 ürünle zirvede
KATSO zirveye coğrafi işaret alan Taşköprü sarımsağı, Taşköprü kuyu kebabı, Tosya sarıkılçık pirinci, başvuru süreci devam eden siyez bulguru, Kastamonu çekme helvası, üryani eriği, Kastamonu pastırması ve başvurusu yapılacak Kastamonu simidi, siyez unu, Tosya çakısı ile katılıyor.
KATSO yetkilileri açacakları stantta 2 gün boyunca geleneksel ürünlerimizi ziyaretçilere tanıtacaklar.