“Balımı yerim, kanseri yenerim”
11 yıldır kanser mücadelesi veren 55 yaşındaki Necati Esiroğlu, Ilgaz Dağı’nın yüksek kesimindeki kovanlarda üretilen baldan yiyerek kanseri yendiğini iddia ediyor.
Emekli itfaiye şoförü Esiroğlu, şifa bulduğunu söylediği balı, kanserli hastalara göndererek tedavilerinde destek olmaya çalıştığını da kaydetti.
Mide ve bağırsak kanseri teşhisi konulduktan sonra sekiz yıl ilaç tedavisi gören Esiroğlu, bu arada önerilen kemoterapiyi reddettikten sonra tanıdığı yaşlı bir kadının tavsiyesi üzerine 2004 yemeye başladığı balla şifa bulduğunu belirtti ve “Çok şükür, çok iyiyim, sıhhatliyim, sağlığım yerinde, yürüyemez dediler, gayet güzelde yürüyorum. Halende bu balı kullanıyorum. Normal sıkışık anlarımda sabahları 2-3 kaşık bu baldan yiyorum. Hala bu baldan ağaç kaşıkla yiyerek tedavime devam ediyorum. Haricinde bir ilaç kullanmıyorum” diye konuştu.
BALIN ÖZELLİĞİ
Esiroğlu, kullandığı balla ilgili şu bilgileri verdi:
“Bu bal, Ilgaz Dağı’nın bir yamacında üretiliyor. Burası soğuk ve çok yüksek bir tepe, yaklaşık 3 bin rakımı bulunuyor. Arılar, burada bulunan otlardan, köknar ağaçlarından, meşe ağaçlarından, çok sayıda çiçekten bal alıyor. Bunun üzerine ben, merak edip bu balın Samsun’da analizini yaptırdım. Raporda, bu balın kanser hücrelerinin yenilenmesine çok faydalı olduğu belirtildi. Balın içerisinde bulunan bir özel maddeden kaynaklandığı belirtildi. Raporda, arının gezerken aldığı bir maddenin kanser hücreleri için çok iyi geldiği tespit edildi.” İHA